The Barn

4.5 / 5

O nás

Adresa: Schönhauser Allee
10119, Berlín
Německo
Web: thebarn.de
Sociální:

The Barn je německá pražírna, která obohacuje celý svět o výběrovou kávu od roku 2010 a jejich zrna se podávají v mnoha kavárnách a pivovarech po celém světě. Celé to začalo, když se Ralf (zakladatel) vrátil zpět do Německa, do své rodné země poté, co žil 10 let v Londýně, kde podnikal a věnoval se financím. Hledal příležitost, jak skloubit svoje povolání s koníčkem. Když se vrátil do Berlína, začal se zde věnovat pohostinství. Začal tím, že připravoval jídlo na food festivalech a trzích. Takto vydržel rok a půl, až se nakonec rozhodl otevřít si něco vlastního. V té době, nebylo v Berlíně moc kaváren s výběrovou kávou, a tak se rozhodl pro kavárnu. Inspiroval se Londýnem a koncept měl být takový, aby bylo všechno připraveno ručně a hlavně z čerstvých surovin. Prodával zde pečivo od místních pekařů a cukrářů. O rok později se Ralf rozhodl pražit si vlastní kávu, do té doby byla dodávána zrnka od Square Mile a Tima Wendelboa.

  

Mimo jiné se snaží platit farmářům přesně tolik, kolik si zaslouží a ne méně, a tím pomáhají v posouvání celé produkce ještě dále a vytvářejí si skvělé vztahy napříč celým světem. Při výběru káv je důležité aby všechny dosahovaly minimálně 86 bodů a více. O školení každého baristy se snaží ve svém školícím centru, kde trénují například latte art. Toto školení je pro ně velmi důležité, aby si udrželi svojí kvalitu. 

Naše vize byla od začátku velmi jasná. Zaměřujeme se na to, aby naše kávy byly každým dnem lepší a lepší. Žádný kompromis – jen skvělá káva. Nikdy bychom nemíchali naše kávy, abychom předvedli specifické chuťové profily a prezentovali každou farmu, se kterou spolupracujeme.

Vybíráme kvalitní zrnka se zaměřením na udržitelnost. Nakupujeme pouze čerstvá sezónní zrnka. Náš styl pražení je lehký, světlý ale čistý. Využíváme plný chuťový potenciál každé kávy. Práce se zrnky Single Origin je mnohem snazší než používání směsí – všechna zrnka jsou stejná a nejvyšší kvality. Filozofií je výběr a pražení té nejlepší kávy, která je v daném okamžiku dostupná.

K pražení používáme pražičku Probat a všechny kávy pražíme manuálně.

   

„Myslím, že pokud něčemu opravdu věříte, soustředíte se na to a snažíte se to dělat stále lepším a lepším, najde se spousta lidí, kteří vám budou rozumět, nemusíte přemýšlet o tom, co mohou chtít. Kdybych to udělal v roce 2010, pravděpodobně bych podával opravdu tmavě praženou kávu, protože to všichni chtěli.“