V roce 2024 byla v srdci Bruselu, konkrétně v Anderlechtu, otevřena pražírna s názvem Boo! Nachází se v budově COOP, která je přestavěnou starou továrnou zaměřenou na podporu start-upů a malých podniků. Mise Boo! byla jasná od samého začátku – představit, co pro tuto pražírnu znamená moderní káva. A to není jen o chuti, ale i o přístupu, který k ní mají. Káva je pro Boo! způsob, jak propojit lidi, kultury a příběhy, a to v každém šálku, který připraví.

Benjamin je jedním ze zakladatelů a hlavním pražičem Boo!. Kávu poprvé objevil v roce 2018, kdy se při studiu reklamy a práci v pohostinství dostal do světa výběrové kávy. Po školení u Humble Coffee (který bohužel již neexistuje) ochutnal první výběrové espresso, které ho doslova ohromilo a otevřelo mu dveře do nového světa kávy. Po přestěhování do Bruselu se stal baristou v několika kavárnách, kde si osvojil nejen přípravu kávy, ale i pražení. Dnes je Benjamin nejen hlavním pražičem, ale i osobou, která se podílí na každém rozhodnutí, které Boo! dělá. Spojení s Benoitem během World of Coffee 2023 v Aténách byla poslední kapka, která vedla k založení pražírny Boo!. Benoit je druhým zakladatelem Boo!. Pochází z Francie, kde studoval účetnictví a několik let pracoval pro Decathlon. Po rozhodnutí vzít si roční přestávku a cestovat po světě, jeho první zastávkou byla Austrálie. Tam se setkal, při práci v různých restauracích, s prvními zkušenostmi v oblasti výběrové kávy, která ho okamžitě uchvátila. Cestování pokračovalo přes Nový Zéland a Kanadu, kde se stále více nořil do kávové kultury. V roce 2022 se usadil v Bruselu, kde se setkal s Benjaminem. Tento okamžik vedl k založení Boo!, které se stalo realizací jejich společné vize.

Káva je pro všechny. Boo! věří, že káva by měla být přístupná každému. Ať už jde o odborníka, nebo o někoho, kdo se s kávou seznamuje teprve teď, cílem této pražírny je nabídnout zážitek, který je otevřený všem. Jejich snahou není jen prodávat kávu, ale změnit přístup k výběrové kávě jako takové. Káva by měla být pro každého, bez ohledu na úroveň znalostí. Pražírna Boo! chce, aby jejich značka byla synonymem pro inkluzivitu a přístupnost v celém odvětví výberovky. Při práci s producenty se Boo! zaměřuje na přímý kontakt s farmáři, aby minimalizovali počet zprostředkovatelů. Věří v transparentnost a budování dlouhodobých vztahů, které nejsou jen o transakcích, ale i o vzájemné důvěře a podpoře. Farmáři jsou pro Boo! nejen dodavateli, ale i partnery, což se promítá do každého šálku jejich kávy.

A protože tohle hvězdné duo rozhodně nelení, už se chlubí i úspěchy. Samozřejmě se do toho počítá start samotné pražírny. Mimo jiné ale oba uchvátili přední příčky belgického mistrovství Aeropressu v roce 2024. Benjamin obhájil 2. místo a Benoit se umístil hned na 1. Díky této zkušenosti se tak mohli účastnit i světového mistrovství v Aeropressu, tentokrát v Lisabonu.
