Casino Mocca

4.3 / 5

O nás

Tel: +36 203158431
Adresa: Hunyadi János
1117, Budapešť
Maďarsko
Web: casinomocca.hu
Sociální:

Slyšeli jste už o pražírně Casino Mocca? Že ano, ani se nedivíme. Pražírna byla založena v roce 2013 v hlavním městě Maďarska v Budapešti. Mnoho zkušeností, skvělé technologie a hlavně know how řádí pražírnu Casino Mocca mezi lídry v maďarském kávovém průmyslu. A co o sobě tvrdí samotná pražírna? "Pražení kávy bylo naším koníčkem, jakýmsi hobby. Po koníčku to přešlo do vášně a dnes je to milovaná profese."

Od svého vzniku v roce 2013 stala lídrem nové vlny kávové kultury v Maďarsku. Jejich kávy jsou nyní známé po celé Evropě a oceňovány pro svou kvalitu a jedinečnost. Za vznikem pražírny stojí trojice kávových nadšenců: Lajos Horváth, Zoltán Kis a Szabolcs Temesvári. Všichni tři se účastnili baristických soutěží a cítili, že maďarské kávové scéně chybí pražírna, která by byla progresivní a experimentální. Proto se rozhodli vzít věci do svých rukou a založili Casino Mocca.

Jejich mise se točí kolem důsledného hledání a pražení káv, které mají jedinečný chuťový profil a vysokou kvalitu. Spolupracují s farmáři, kteří pěstují kávu udržitelně a dbají na maximální péči o své plodiny, což zaručuje vynikající výsledky v každém šálku. Pražení v Casino Mocca je precizní proces, jehož cílem je zachovat maximum přirozených chutí zrn a dát vyniknout jejich komplexitě. Každá várka je pražena s ohledem na specifický chuťový profil dané kávy, ať už se jedná o ovocné, sladké nebo květinové tóny. Výsledkem jsou kávy s čistými, jasnými chutěmi, které se dobře prosadí i v soutěžním prostředí.Pokud jde o kávu, pražírna se často zaměřuje na kávu z různých částí světa, jako jsou Etiopie, Kolumbie nebo Keňa, přičemž výběr klade důraz na sezónní nabídku a speciality. Casino Mocca je respektována pro své detailní zpracování každého produktu – od výběru zeleného zrna až po distribuci pražené kávy.

Úspěch této pražíny je částečně přičítán významným oceněním zakladatelů v kávových soutěžích. Lajos Horváth získal titul mistra světa v Cup Tasters v roce 2013 a třikrát po sobě vyhrál maďarské mistrovství v této disciplíně v letech 2011, 2012 a 2013. Zoltán Kis se stal mistrem světa v přípravě kávy v džezvě (Cezve/Ibrik) v roce 2012. Tyto úspěchy nejen zvýšily prestiž pražírny, ale také podtrhly odbornost jejích zakladatelů v oblasti kávy. Jejich stánek jsme také měli možnost navštívit na Baristovi roku 2018 a také se účastí námi oblíbeného Prague Coffee Festival.