Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

Cocóra Coffee

4.0 / 5

O nás

Adresa:  PJE. DEL RIO SIL 20
29196, MÁLAGA
Španělsko
Web: cocoracoffee.es
Sociální:

Cocóra Coffee je španělská pražírna výběrové kávy v srdci Málagy.

Cocóra je společnost s vlastním stylem pražení vyvinutým na základě znalostí a vzdělávání od nejzkušenějších lidí ve speciálním kávovém průmyslu, jako je Joanna Alm (Drop Coffee Roasters) ve Stockholmu, Sandra Azevedo (trenérka SCA, Academia do Café) v Lisabonu a Scott Rao (odborník na kávu a autor, USA). Poté, co se učili od nejlepších a přidali k zrnkům svůj vlastní osobní kontakt, vyvinuli styl pražení, který byl oceňován na cuppingových stolech po celé Evropě, stejně jako několik národních soutěží (2. místo v SCA Spain Brewer’s Cup a 3. místo ve Španělsku Roasters Champ).

Od samého začátku v roce 2017 jejich společnost investovala nejvíce do profesionálního vzdělávání a špičkového vybavení, aby poskytovala lokálně něco, co je jedinečné a má právo na existenci. Vynikající produkt, který všichni milujeme - KÁVU ☕.

S pozorností, odpovědností a profesionalitou, se Cocóra úspěšně rozvíjí i v mnoha oblastech, které souvisí s pražením, jako jsou vzdělávací programy AST (autorizovaný trenér SCA), internetový obchod, poradenství pro kavárny atd.

Nabízí kvalitu a důslednost všem zákazníkům a velkoobchodním partnerům. Můžete si být jisti, že všechny jejich sezónně vybraná zrnka jsou původem 100% dohledatelná, mají vynikající kvalitu podle vysokých standardů SCA a je o ně postaráno co nejvíce udržitelným způsobem. 

Nejlepší slova, která nás vystihují, jsou: odhodlání, udržitelnost, odpovědnost a laskavost 💛

 

Interview

Můžeš prosím představit svoji pražírnu v několika krátkých větách?

Jsme pražírna výběrové kávy z města Málaga na jihu Španělska. Byla založena SCA certifikovanými profesionály z čisté vášně a odhodlání ke kvalitní kávě - té bylo v Andalusii nedostatek.

Jaký je příběh za vaším jménem a logem?

Název Cocora je odvozen od jednoho velice unikátního místa v Kolumbii - údolí Cococa. Ohromila nás tamní velkolepá scenérie z vysokých palem - jedny z nejvyšších na světě. To jsme chtěli reflektovat v našem logu. Ten, kdo toto místo navštíví, tak si toho hned všimne.

Co je nejtěžší na tom být pražírna?

Prodej kávy je nejtěžší věc.

Co je jedna věc o kávě, kterou lidí pořád nechápou?

Domníváme se, že na světě jsou dva druhy zákazníků - ti, kteří se zajímají o kvalitu a ti, kteří ne. Většinou to je o tom, poskytnout dostatečný vhled do světa výběrové kávy a zkusit z někoho udělat zákazníka výběrovky. Na druhou stranu, ve Španělsku panuje spousty stereotypů, takže naším posláním je informovat a vzdělávat.

Kterou věc byste si přáli udělat odlišně, pokud byste začali s pražením od znovu?

Investovali bychom do větší pražičky.

Existuje nějaká osoba v oboru, o které by lidé měli vědět?

Rádi bychom umínili několik lidí. Chris Baca (@realchrisbaca) z Cat & Cloud je jedním z nejvíc inspirativních lidí v odvětví, často mluví o lidech, hodnotách a byznysu, milujeme jeho podcast. Dále bychom taky zmínili Federico Lucas Pezzetta (@coffeeandlucas) - velmi vášnivý coffee bloger a také skvělý týpek, který dělá opravdu hodně pro evropskou výběrovou komunitu. 

Jaký byl váš největší neúspěch?

Díky nedostatku znalostí v byznysu jich bylo spousty. Pro nás asi největší selhání bylo, když jsme spolupracovali s lidmi, kteří nesdíleli stejné hodnoty, jako my.

Na co jste nejvíce hrdí?

Jsme hrdí na naše kolegy, jsme malý tým multi-talentovaných lidí. Také, že jsme dokázali rozjet náš první byznys, růst a expandovat - a to všechno s velmi omezeným rozpočtem. Pro náš tým neexistuje "to nejde", ale "jak to můžeme udělat"?

Jak bude vypadat trh výběrové kávy v roce 2025?

Jsme fanoušci dlouhodobě udržitelného procesu. Doufám, že se tento proces dostane i více do kávového světa. Spotřeba výběrové kávy rychle poroste a měla by být dlouhodobě udržitelná ve smyslu ceny, produkce a omezení plýtvání. Bude více organicky pěstovaných káv. A také bude více automatizace v podávání výběrové kávy, to už se děje pomalu teď. Co se týká lidí kolem kávy, tak budoucnost patří těm, kteří jsou všestranní a dokáží se rychle adaptovat.

Řekněte nám něco o „The Cup“ - nejlepším šálku kávy, který jste ochutnali?

Nejlepší šálek kávy je ten, po kterém toužíte.