Coffee Plant

4.7 / 5

O nás

Tel: +48 533 096 666
Adresa: Serwisowa 3
05-082, Blizne Łaszczyńskiego
Polsko
Web: coffeeplant.pl
Sociální:

COFFEE PLANT je pražírna výběrové kávy se sídlem ve Varšavě v Polsku, kterou založili čtyři přátelé. Naše společnost vznikla v lednu 2017, kdy Szymon, který byl zakladatelem a iniciátorem COFFEE PLANT, napsal první příspěvek na blog COFFEE PLANT. Téměř 2 roky Szymon s kamarádem vytvářel blog, který pomalu směřoval k pražírně. V únoru 2019 jsme zahájili online prodej našich prvních zrn pražených na espresso a jeli jsme na Warsawa Coffee Festival v roli pražírny kávy. Později jsme byli první firmou v Polsku, které dělá výběrovku ve vlastních kapslích Nespresso a první firmou v Polsku nabízející plně kompostovatelné kávové kapsle vhodné do kávovarů Nespresso.

Mezitím jsme také začali pražit kávy pro alternativní způsoby přípravy. V prvním čtvrtletí roku 2022 jsme investovali do vlastní pražírny s pražičkou Diedrich pro výrobu a vzorkovačem ROEST pro odběr vzorků. Věříme, že výběrová káva je umění, a věříme, že každý si zaslouží pít dobrou kávu. Proto je naše nabídka velmi široká. Tvrdíme, že v pražírně je nejdůležitější zrno. Kromě toho, že v COFFEE PLANT pracuje více lidí než zakladatelů, stále je Szymon zodpovědný za výběr zrn a výběr vhodného profilu pražení. Naši pražírnu obsluhují dva zkušení mistři pražení. Jeden z nich je běloruský mistr AeroPressu a běloruský mistr Brewers Cupu.

Věříme, že každý si zaslouží pít dobrou kávu. Proto je naše nabídka velmi široká. Pro zákazníky máme dvě různé řady espressa - základní a speciální. V základní řadě máme 4 kávy, které jsou v naší stálé nabídce, a dalších 4 až 5 se střídá. Co u zrn pro espresso hledáme, jsou sladká a čistá zrna s intenzivním popisem. Důležité je také to, že hledáme zrna, která na polském trhu nikdo nemá.

U filtrované kávy se snažíme nabízet o něco levnější, ale stále dobré kávy a také některé výjimečné mikroloty. Hledáme vysoce kvalitní zrna (87+) s „divnými“ senzorickými profily a odlišným zpracováním. Karbonická macerace z Etiopie? Anaerobní z Kolumbie? Naturálka z Keni? To je to, co hledáme!