Concept Coffee Roasters – výběrovka podle vlastních pravidel
Začalo to touhou dělat věci jinak. Když na konci roku 2014 vznikla pražírna Concept Coffee Roasters, nebyl to žádný náhodný projekt. Stála za tím chuť přinést na Slovensko výběrovou kávu ve špičkové kvalitě, ale zároveň ji nabídnout přístupně, s důrazem na chuť a příběh. V Piešťanech tak vznikl prostor, kde se potkává pražírna, kavárna a vzdělávání – zkrátka místo, kde to kolem kávy žije.

Od kurzů v Holandsku po první várku v Piešťanech
Po absolvování hotelové školy se Peter Dvorský a Zuzana přestěhovali do Amsterdamu. I když oba pracovali v hotelnictví, Peter do roku 2012 kávu skoro vůbec nepil. Důvod byl jasný – vadila mu její hořkost. Každý den ale chodili kolem jedné kavárny, která byla pořád plná k prasknutí, ať bylo léto nebo zima. Zvědavost je jednoho dne přivedla dovnitř, kde ochutnali kávu z El Salvadoru. Bylo to pro ně něco úplně nového – takovou chuť kávy nikdy předtím nezažili. A právě tam začala Petrova kávová cesta plná objevování, workshopů o pražení a prvních experimentů s malou pražičkou. Zuzana se naopak našla v pečení a absolvovala několik kurzů francouzského cukrářského umění. Když se v roce 2015 vrátili do Piešťan, bylo jasno – otevřou si vlastní pražírnu a kavárnu. A tak se sen začal měnit ve skutečnost.

Zákazník se mění – a Concept s ním
Při pražení se snaží zohledňovat nejnovější trendy a technologické postupy. Striktně praží pouze single originy a speciality grade – výběrovou kávu. Spolupracují pouze se zodpovědnými prodejci kávy a svou nabídku doplňují a mění každé 2-3 měsíce. Nabídnou vám tak dokonce i svůj čaj, sezonní limitky a to vše samozejmě s ohledem na férovou odměnu farmářům. Provoz Concept Coffee Roasters se nachází pár minut od rušné pěší zóny v Piešťanech. Zaměřují se na dokonalé zvládnutí přípravy kávy. K tomu jim pomáhá špičkové technické vybavení jako San Remo Café Racer, Nouva Simonelli Mythos One nebo Mahlkönig EK43 při přípravě kávy alternativními metodami. Základ kávy však tvoří voda, kterou upravují reverzní osmózou.

Limitky, které chutnají jako vzpomínky
Kdyby si měli vybrat jednu kávu, kterou doporučit úplně každému, pak je to jejich sváteční Christmas Punch – výsledek úzké spolupráce s kolumbijskou farmou Las Palmas. V chuti najdete kokos, tropické ovoce, citrusy, vanilku a čokoládu. Je to káva, která voní jako Vánoce, chutná jako dětství a vznikla s láskou a respektem k farmářům.
Pražírna je často zařazována mezi přední slovenské pražírny a je vysoce hodnocena kávovými nadšenci. Mimo samotný zájem o kávu se díy Zuzanině éči zrodila i pekárna Concept Bakery. Zkrátka je to prostor, kde si přijdou na své jak zarytí kávomilové, tak i mlsné jazýčky.
