Conscious Speciality

O nás

Tel: +44 7590 310 156
Adresa: West Burrowfield 7
AL7 4TW, Welwyn Garden City
Velká Británie
Web: consciousspeciality.com

Za pražírnou Conscious stojí Culainn a Lea, kteří svou cestu do světa kávy začali v Jižní Americe. Zde navázali vztahy s malým počtem producentů, se kterými spolupracují dodnes. Byli zasvěceni do všech dovedností spojených s produkcí kávy a viděli, kolik práce je potřeba k výrobě výběrové kávy. Přirozeně se zapojili do světa výběrové kávy - nejprve se učili pěstovat, sbírat a zpracovávat kávu, poté zdokonalovali své pražírenské dovednosti a připravovali chutné flat whites. S jejich zázemím v designu, výzkumu a mezinárodním právu se snaží budovat model spolupráce s partnery, který poskytuje lepší mzdy, kontextuální vzdělávání a více příležitostí pro lidi, kteří kávu produkují.

Proč Conscious?

Conscious znamená být uvědomělý, reflexivní a dělat promyšlené rozhodnutí. Skrze uvědomělost se snažíme dodávat nejlepší kávu pro všechny. Prakticky to děláme tím, že úzce spolupracujeme s našimi partnery na každé fázi produkce kávy, od farmy po šálek, neustále se učíme, vyučujeme a sdílíme. Conscious se tímto způsobem snaží být agentem pokroku a posilovat spojení mezi lidmi v komplexním a chaotickém světě. Od prvního dne jsme chtěli pracovat s výběrovou kávou, protože ji vnímáme jako cestu ke spolupráci s marginalizovanými producenty, abychom přetvořili a formovali dodavatelské řetězce tak, aby byly udržitelné, spravedlivé a finančně životaschopné pro všechny zúčastněné.

Přístup

Zaměřují se na budování dlouhodobých vztahů s každým ze svých produkčních partnerů přímo a na společný rozvoj příležitostí. Placení vysokých cen za jejich kávu (a být zcela transparentní ohledně toho, co platí) je jen část příběhu; zohledňují specifické potřeby producenta a snaží se vytvářet podporu na míru - včetně investování do jejich výrobních procesů a poskytování vzdělávací podpory, aby společně zlepšovali kvalitu a produktivitu rok co rok. Tímto způsobem pracují na vytvoření silného a odolného dodavatelského řetězce kávy.

Praží kávu tak, aby vynikly její přirozené vlastnosti a práce, která byla vložena do její produkce. Začínají pochopením fyzikálních vlastností a jedinečných předchůdců chuti každého kávového lotu. Poté pečlivě plánují a dolaďují každý proces pražení, aby tyto chutě rozvinuli. Neustálým testováním a iterací se snaží dosáhnout dokonalosti.