Dos Mundos

4.2 / 5

O nás

Tel: +420 736 454 762
Adresa: Korunní 31
12000, Praha 2
Česká republika
Web: dos-mundos.cz
Sociální:

Odkud pochází název Dos Mundos a proč se tak jmenujeme? Dos Mundos znamená ve španělštině „Dva světy“. Dva světy proto, že se u nás v pražírně setkává svět zelené kávy se světem kávy pražené, a španělský název jsme zvolili kvůli tomu, že ve velké části zemí, kde se káva pěstuje, se hovoří španělsky.

Kdo jsme?

Začalo to tím, že Lukáš, náš pražič, jel do Číny. Tam se mu dostalo neobyčejné inspirace kupodivu v něčem, čemu bychom mohli říkat čínská kopie Starbucks. Nebylo to ale o spoustě šlehačky, nýbrž o filtrované kávě na spoustu způsobů. Od té doby uplynulo již 8 let. Za těch 8 let se stala spousta věcí. Jednou z nejvýznamnějších bylo, že potkal Adélu. Oba měli zápal pro gastronomii a z tohoto zápalu se postupně vyvinula pražírna kávy. Nyní k sobě máme ještě cca 17 mladých lidí, kteří nám pomáhají měnit obyčejné zážitky v neobyčejné. Neustále se snažíme zlepšovat, jezdíme se inspirovat do světa, zkoušíme spoustu novinek v oblasti přípravy kávy, sledujeme významné osobnosti, soutěžíme, připravujeme novinky pro zákazníky. A opravdu nás to baví. Naším cílem je nabízet opravdu skvělou kávu. Naší filozofií je, aby naše káva byla před konečným konzumentem perfektní. Proto školíme baristy nejen u nás, ale i u všech našich odběratelů. Nejsme veliká pražírna a naše kapacita je omezená, nemáme tedy potřebu prodat naši kávu komukoli. Spolupracujeme tak s lidmi, kteří mají drive, zápal, chuť a energii posunout výběrovou kávu zase o krok dál. 

Odkud máme kávu?

Pravidelně ochutnáváme vzorky káv z nejlepších regionů celého světa. V naší nabídce pak naleznete kávy z různých koutů světa – od guatemalských sopek ve střední Americe, přes hory Etiopie až po ostrovy Indonésie. Zaměřujeme se na kávy od konkrétních farmářů a vybíráme jejich nejlepší sklizně. Jsme hrdí na některé naše opakované a hlubší spolupráce s farmáři. Například od Arnauda Causse bereme již 6. sklizeň. Kromě toho nás od farmáře dělí pouze jeden článek, který osobně létá za farmáři a dohlíží nejen na kvalitu kávy a jejího zpracování, ale i na spravedlivé odměňování farmářů a na kvalitu jejich životních podmínek, jelikož se častokrát jedná o rozvojové země.