Fiftybeans

4.5 / 5

Hodnocení

Hodnocení celkem
4.45 / 5
Doporučuje
92%
160 z 174 uživatelů
Tomas Frolec ověřený zákazník 13. Srpen
Doporučuje produkt
nabízí, co slibuje. Výrazná vůně i chuť melounu.
není tak komplexní jak jiné kávy od Fifty Beans - např Red Fruit, Orange fruit.
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 20
Voda (g): 300
Teplota vody: 92
Mlýnek (nastavení): 21 kliků na Commandante
Proces: Tetsu Katsuya
Jakub Šprysl ověřený zákazník 6. Srpen
Doporučuje produkt
tak akorát ️
not my cup of taste
Recept
Metoda přípravy: v60
Káva (g): 20
Voda (g): 300
Teplota vody: 92
Mlýnek (nastavení): 17 kliků Kaffia Barista X
Proces:
Richard Zvonek ověřený zákazník 17. Červen
Doporučuje produkt
Příjemná, konzervativnější káva
Recept
Metoda přípravy: Aeropress
Káva (g): 15
Voda (g): 250
Teplota vody: 95
Mlýnek (nastavení): C40 24
Proces: Inverzní, 30g, 30s bloom se zamícháním. Dolití do 250g, zamíchání, filtrování v 2:45
Michal ověřený zákazník 9. Červen
Doporučuje produkt
Za tu cenu bezkonkurenční
Recept
Metoda přípravy: aeropress
Káva (g): 9 g
Voda (g): 130 g
Teplota vody: 95 °
Mlýnek (nastavení): timemore chestnut C2, 15 kliků
Proces: zalit 50 g vody, zamichat a bloom do 1 minuty. Potom doliti zbytku vody a promichat. Otocit a stlacit ve 2 minutach.
Daniel ověřený zákazník 25. Říjen
Doporučuje produkt
Marhule, cukríky p, príjemné funky
Štefan ověřený zákazník 26. Srpen
Doporučuje produkt
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 20
Voda (g): 300
Teplota vody: 94
Mlýnek (nastavení): C2 20 kliků
Proces: 60 -> 180 -> 300
Daniel ověřený zákazník 5. Duben
Doporučuje produkt
Chuti lepšie keď trochu vychladne
Za mňa trochu krok vedľa, dúfal som vo väčšiu ovocnosť
Moc horké
Coffemaster 10. Březen
Doporučuje produkt
Příjemná medovo-fíková chuť s květinovým aroma
V chuti velmi šťavnatá
Recept
Metoda přípravy: espresso
Káva (g): 25
Voda (g):60
Teplota vody: 88
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Coffemaster 10. Březen
Doporučuje produkt
Levandulové aroma s tóny jasmínu
Chuťově se vyvíjí. Když je horká převládají květinové tóny. Když chladne začínají v chuti převládat tóny pendreku, jako chladná pak přejde do citrusové kyselosti, která může být někomu nepříjemná. Ostatně i sama pražírna na svém webu upozorňuje na měnící se chutě s ohledem na teplotu kávy.
Pro někoho možná kyselejší. To se ale týká závěru, kdy je káva studenější.
Recept
Metoda přípravy: espresso
Káva (g): 20
Voda (g): 60
Teplota vody: 88
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Lukáš 1. Březen
Doporučuje produkt
Stroj času, který mě díky vůni okamžitě přenesl do dětství
Příjemná acidita
Asi to není zápor, ale určitě to není káva na každodenní pití (neumím si představit mít celý 250g balíček).
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 20
Voda (g): 300
Teplota vody: Zalévám ihned, jakmile vře voda
Mlýnek (nastavení): 22 (Wilfa Uniform)
Proces: 50g bloom, 0:45 doleju do 150g a po odtečení do 300g, zamíchám celou nádobou. Celkový čas cca 2:40.