Gardelli Coffee

4.3 / 5

Hodnocení

Hodnocení celkem
4.29 / 5
Doporučuje
83%
101 z 121 uživatelů
Yan Gee ověřený zákazník 12. Prosinec
Doporučuje produkt
Kafe, co te dostane – pokud vis, co delas. Ananas, bezovy kvet, cervene jablko, cokolada, maliny—vsechno tam je, a vsechno to hraje dokonale. Tak komplexni, ze ostatni kafe v moji spizirne vypadaji vedle nej jak instantni kafe. Ale bacha. Tohle kafe potrebuje peci. Na tvrdou prazskou vodu zapomen. Micham si vlastni 70ppm vodu, kde vsechny tony krasne vyniknou. Chapu, ze ne kazdy to chce resit, ale pokud jsi coffee nerd, tohle kafe si nenech ujit.
Lubomír ověřený zákazník 16. Říjen
Doporučuje produkt
Sáčky už zase těsní a Mzungu je zase pecka jako předtím
Sáčky těsní tak moc, že se nafukují k prasknutí
Recept
Metoda přípravy: Moka
Káva (g): 20
Voda (g):
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení): 14 click commandante
Proces: Hoffman
Jana Kadlecová ověřený zákazník 26. Červenec
Doporučuje produkt
výborná
Vlasta Tichá ověřený zákazník 10. Duben
Doporučuje produkt
Lahodná, sametová, plná chuť
Řekla bych takový univerzální (což ale myslím v tom nejlepším smyslu slova) model, který bude chutnat jak příznivcům ovocných tónů, tak zastáncům kávové klasiky
Příprava V60 - paráda
Jiří ověřený zákazník 25. Únor
Doporučuje produkt
ovocná, vyvážená
Recept
Metoda přípravy: Hario Mugen 02 + Hario V60 02 filtr bělený
Káva (g): 10g
Voda (g): 250g
Teplota vody: 100°C (ale z goose neck konvice, takže tak 97°C max)
Mlýnek (nastavení): Fellow Ode V1.1 + SSP Brew Burrs @ hrubost 1,2 - 2 jemné mletí
Proces: Upozorňuji, že to nebude fungovat pokud nemáte mlýnek co mele dobře na filtr a současně jemně.

Předehřát Mugen sám o sobě, tak 2x horkou vodou, povrch by měl mít aspoň 50°C. Vložit filtr, nasypat mletou kávu, případně provést trošku WDT. Zalít opravdu horkou vodou - 70g , barva bloomu by měla být světle kávová, ne bílá, ne tmavší. Počkat dokud to neproteče, cca 45s. Dolít zbytek vody. Počkat až to překape (cca 3-5 minut celkový čas). Počkat dokud káva nemá 55°C a vypít, dobrou chuť!

Používám vodu co je upravená na pH 6.5, ppm netuším, poměr přibližně 31 mg/L Ca a 8 mg/L Mg, plus cca 10mg/L NaHCO3. Nejdůležitější je to pH.
db ověřený zákazník 27. Leden
Doporučuje produkt
jemná nenápadná chuť
Recept
Metoda přípravy:
Káva (g): Metoda přípravy: Morning / waycap
Káva (g): 4,3
Voda (g): 16
Teplota vody: 92
Mlýnek (nastavení): Kinu classic 8.5
Proces: 3-pre-infusion / 7-brew 50% / 5-drawdown phase
db ověřený zákazník 2. Leden
Doporučuje produkt
r2019, r2022, r2023 pokaždé jiná, pokaždé fantastická
Recept
Metoda přípravy: Morning / waycap
Káva (g): 4,5
Voda (g): 16
Teplota vody: 96
Mlýnek (nastavení): Niche / 13
Proces: 1 - bloom 3s / 4 - brew & hold phase 50 % / 2 - down phase
Peter Herceg ověřený zákazník 6. Prosinec
Doporučuje produkt
za mňa to najlepšie na filter
fakt najlepšie :)
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 18
Voda (g): 250
Teplota vody: 93
Mlýnek (nastavení): Kinu M47 - 3,2 otáčky (pour over burr)
Proces:
Zuzana ověřený zákazník 21. Listopad
Doporučuje produkt
velmi dobrá decaf káva
na večerní chuť na kávu zcela ideální
Kydlíček Tomáš 26. Říjen
Doporučuje produkt
Zajímavě zemitá, plná
Nezvykle komplexní.
Harmonie hořčin a kyselin
Nápadné, příjemné aroma
-
Recept
Metoda přípravy: AeroPress
Káva (g): 20 g
Voda (g): Měkká - 0,01, filtrovaná, 160 ml
Teplota vody: 90°C
Mlýnek (nastavení): Hario V60 Electric Grinder EVCG-8B, hrubost 20
Proces: bez předspařeí, zalévání 90 sec, Press 90 sec