Recept
Metoda přípravy: Hario Mugen 02 + Hario V60 02 filtr bělený
Káva (g): 10g
Voda (g): 250g
Teplota vody: 100°C (ale z goose neck konvice, takže tak 97°C max)
Mlýnek (nastavení): Fellow Ode V1.1 + SSP Brew Burrs @ hrubost 1,2 - 2 jemné mletí
Proces: Upozorňuji, že to nebude fungovat pokud nemáte mlýnek co mele dobře na filtr a současně jemně.
Předehřát Mugen sám o sobě, tak 2x horkou vodou, povrch by měl mít aspoň 50°C. Vložit filtr, nasypat mletou kávu, případně provést trošku WDT. Zalít opravdu horkou vodou - 70g , barva bloomu by měla být světle kávová, ne bílá, ne tmavší. Počkat dokud to neproteče, cca 45s. Dolít zbytek vody. Počkat až to překape (cca 3-5 minut celkový čas). Počkat dokud káva nemá 55°C a vypít, dobrou chuť!
Používám vodu co je upravená na pH 6.5, ppm netuším, poměr přibližně 31 mg/L Ca a 8 mg/L Mg, plus cca 10mg/L NaHCO3. Nejdůležitější je to pH.