Hodnocení

Průměrné hodnocení všech káv
4.63 / 5
Doporučuje
95%
534 z 563 uživatelů
Martin Šrytr ověřený zákazník před hodinou
Doporučuje produkt
Hezký design
Neteče
Keramický vnitřek
Nesedí na dripper Hario V60 02
Teplý nápoj udrží cca 6h, nikoli 12h
Roman ověřený zákazník sobota
Doporučuje produkt
Velmi příjemná chuť, plné tělo, za nás dobrá na daily popíjení, bez šílených chutí
Káva nám zůstala v termosce přes noc a doporučujeme určitě toto zkusit, nechat ji odležet, úplně z ní náhle byly cítit více borůvky a lesní ovoce, chuť se rozvinula
Recept
Metoda přípravy: Moccamaster
Káva (g): 80
Voda (g): 1250
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení): Timemore C2
Proces:
Roman Navrátil ověřený zákazník pátek
Doporučuje produkt
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 15
Voda (g): 250
Teplota vody: 100
Mlýnek (nastavení):
Proces: James Hoffmann, The Better 1-Cup V60 Technique
Nikola Bašić ověřený zákazník Zobrazit originál středa
Doporučuje produkt
Weird flavour, I like it
I don't really taste whisky, more general coffee and caramel
Recept
Method of preparation: Aeropress
Coffee (g): 13
Water (g): 200
Water temperature: 96
Grinder (settings): 17 on Timemore C2
Process:
Nikola Bašić ověřený zákazník Zobrazit originál středa
Doporučuje produkt
Nice acidity
Not very complex
Recept
Method of preparation: Aeropress
Coffee (g): 13
Water (g): 200
Water temperature: 96
Grinder (settings): 17 on Timemore C2
Process:
William Zobrazit originál úterý
Doporučuje produkt
Consistently fruity medium-light blends
Generally easy to dial-in
Made for espresso but often nice with aeropress
Generally too 'safe', no surprises
Not local to CZ
Recept
Preparation method: Espresso & Aeropress
Coffee (g): 18
Water (g): 36
Water temperature: Varies with the blend
Process: 6Bar ending with 9 Bar, 25 seconds and go longer is my mys so, but I like so so I go for faster shots than most. Last time is was 1:2.2
Alex před týdnem
Doporučuje produkt
Jemná jogurtová chuť + klasické tóny jahôd pri týchto etiópiách
Perfektná hlavne na espresso
Super káva na denné pitie
Odporúčam asi hlavne na domáce blendy ako sladkú a "spomaľujúcu" kávu ktorá dobre spolupracuje s viac divokou kávou a viac krehkými zrnami, u mňa najlepší výsledok s Nomad Mango + DAK Big Apple
Vysoká sladkosť
Veľmi, veľmi, veľmi pomalý prietok, najtvrdšie zrná s akými som kedy robil - výhodou potom je že je z nej naozaj dobré light roast espresso, no na filter tam vždy bude istá horkosť kvôli fines
Úprimne som čakal omnoho viac "funky" profil z popisu a procesu
Nájsť recept na V60 bola nočná mora
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 15
Voda (g): 270
Teplota vody: 89
Mlýnek (nastavení): Veľmi hrubé
Proces: Bloom + jeden zálev, viac zálevov ešte viac prehrotí extrakciu a ľahko zvýši horkosť, Čas extrakcie 2:30
Katarína ověřený zákazník před týdnem
Doporučuje produkt
Asi jedna z najzaujímavejśích káv aké som doposiaľ vyskúšala
To čo je na obale tam naozaj nájdete od otvorenia balíčku až po pitie nápoju
Chutí skvele aj ako latté a chuť marshmallow pretrváva
Nízka acidita a vysoká aromatičnosť
Ja osobne milujem experimentálnu kávu ale viem si predstavit že to môže byť pre niekoho too much takže ak milujete experimenty určite to vyskúšajte
Recept
Metoda přípravy: Espresso (latté)
Káva (g): 21g
Voda (g): 42g
Mlýnek (nastavení): 1ZPRESSO J-MAXX 2.3.0
Proces: 22s + 160ml ovesného mléka
Jiří ověřený zákazník před týdnem
Doporučuje produkt
Velmi slušný decaf. Jde dobře mixovat s čímkoliv, díky takové univerzální chuti.
Sugar cane decaf zřejmě neguje normální vlastnosti Etiopie, chutná to vlastně stejně jako to samé z Columbie.
Recept
Metoda přípravy: Pokud chcete aby to trochu chutnalo jako Etiopie, trošku to natáhněte a trošku to podtáhněte. Docela mi fungoval Samo bloom okolo 60°C, tak 2-3 minuty, pak normálně dolít teplotou dle libosti. Je to decaf, takže můžete i nižší teplotu a nemusíte to kafe moc honit v dripperu. Dejme tomu 90°C a tak nějak nežně kolem dokola a nechat být. V60 samozřejmě, ale jde to udělat jakkoliv.
Káva (g):
Voda (g):
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Vojtěch Vitásek ověřený zákazník před týdnem
Doporučuje produkt
Výborná, hezky voní, třešně jdou dost cítit
Určitě si od této pražírny ještě něco koupím, mají samé zajímavé kávičky v nabídce
Jakmile zabřednete do trošku dražších káv, tak se těžce vrací k 'normálním'
Recept
Metoda přípravy: Hybrid switch
Káva (g): 20
Voda (g): 320
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces: 160ml open valve, 160ml closed valve
MartinLobotka ověřený zákazník před týdnem
Doporučuje produkt
Po úprave receptu chutí dobre
Pekná kvetinová dochuť, keď je chladná
Zle sa extrahuje, pri štandardých receptoch je to taký slabý bylinkový čaj. Treba íst na jemné mletie
Recept
Metoda přípravy: Orea V3+ Kalita fiter
Káva (g): 15g
Voda (g): 250g
Teplota vody: 95
Mlýnek (nastavení): Comandante C40 - 20 klikov
Proces: 50g-50g-zakrúžiť-75g-75g. čas 4:10
Petr ověřený zákazník před týdnem
Doporučuje produkt
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 30
Voda (g): 50
Teplota vody:99
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Tomáš ověřený zákazník před týdnem
Doporučuje produkt
hutná
výborná
Recept
Metoda přípravy: Aeropress - Hoffmann
Káva (g): 11
Voda (g): 200
Teplota vody: 96
Mlýnek (nastavení): 15 (Comandante)
Eva Křížková ověřený zákazník před týdnem
Doporučuje produkt
úžasná bylinková vůně, vyvážená bylinkovo-ovocná acidita a sladkost karamelu
pražení by mohlo být světlejší
Tomas Frolec ověřený zákazník před týdnem
Doporučuje produkt
doručuje, co slibuje
intenzivní experimentální kofermentace
za mě nic
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 20
Voda (g): 300
Teplota vody: 92
Mlýnek (nastavení): 23 Comandante
Proces: Tetsu Kasuya
Šárka před týdnem
Doporučuje produkt
na chuti příjemně kulatá a sametová
taková každodenní káva
za mě trochu hořčí
Andrii Pogrebennyk ověřený zákazník Zobrazit originál před týdnem
Doporučuje produkt
Balance
Too dark for my taste. It's a medium roast for espresso rather than a filter coffee
Nina ověřený zákazník před 2 týdny
Doporučuje produkt
Balení (ale to má Kmen vždycky krásné)
Chuť a vůně
Chutná to jako ta nedávná Valentýnská limitka od BOO, ale víc hořká a ne tak navoněná, takže bych doporučila všem, pro koho bylo BOOčko "too much"
Ve vůni je něco, co mi vadí, ale nedokážu to identifikovat, je to hodně cítit v ještě nenamletém zrní, v hotovém kafíčku to už necítím
Recept
Metoda přípravy: v60
Káva (g): 22
Voda (g): 360
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Yijie ověřený zákazník Zobrazit originál před 2 týdny
Doporučuje produkt
Je v pohodě kombinovat funkce filtru a espressa dohromady
Může to udělat dobré espresso a já jsem se vzdal, abych jej použil
Ve skutečnosti však musíte před přípravou filtru vyčistit všechny malé částice espressa.
Yijie ověřený zákazník Zobrazit originál před 2 týdny
Nedoporučuje produkt
Dobře káva, ale myslím, že to nechutná tak dobře jako dědictví