Co vznikne, když se dá dohromady pražírna kávy, lokální pivovar a zmrzlinárna? Affogato blend! Pečlivě vybraná zrnka s tóny karamelu, čokolády a vanilky se dokonale hodí ke kopečku zmrzliny. Lehký profil s nízkou aciditou zvýrazňuje mléčné a sladké tóny zmrzliny.
Ascarive, součást brazilského družstva Cocarive, zastupuje řadu drobných pěstitelů s certifikací Fairtrade v regionu Sul de Minas Minas Gerais — jedné z nejdůležitějších oblastí pěstování kávy v Brazílii. Díky úzké spolupráci s nadací Fairtrade, a velkému důrazu na vynikající kvalitu s cílem dosáhnout lepších cen, se společnost Ascarive rozrůstá. Pravidelné účasti v soutěži Cup of Excellence a úzká spolupráce s pražírnami a importéry společnosti potvrzují, že jer společnost Ascarive významnou silou nba celosvětovém trhu.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty bez ohledu na odrůdu nebo na původ. Častokrát pozitivní, ale při špatně provedeném sušení mohou být negativní, a nenávratně tak zničit celý lot (část sklizně). V kávě v případě špatného sušení nacházíme fermentované až alkoholové tóny, kvas nebo dokonce hnůj. Na druhé straně, když je sušení provedeno tak, jak má být, suchá metoda přináší do šálku vždy ovocné chutě a krémové tělo.
- Spolupráce: Dark Woods Coffee, Magic Rock Brewing, Dixon's Milk Ices
- Nadmořská výška: 900 - 1 500 m n. m.