AWAKEN ESPRESSO blend

od Awaken Coffee

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Awaken Coffee
Země původu
Brazílie výběrová káva Brazílie, Keňa výběrová káva Keňa
Region
Nyeri
Odrůda
Ruiru 11, SL28, SL34, Yellow Catuai
Použití
Espresso
Chuťový profil
Hořká čokoláda, Malinové bonbony
Stupeň pražení
Střední až středně tmavé
Metoda přípravy
Moka konvička, Espresso

Výběrová káva AWAKEN ESPRESSO blend z maďarské pražírny Awaken Coffee je charakteristická tóny malinových bonbonů a hořké čokolády.

Tato směs dvou zemí původu je mixem naturálně zpracované odrůdy Yellow Catuai z brazilské farmy Fazenda Santa Rosa, kterou produkuje Carlos Alberto Vasconselos, společně s promytými odrůdami SL-28 a SL-34 ze zpracovatelské stanice Gachatha nacházející se v Nyeri v Keni. Směs těchto dvou káv vytváří velmi příjemnou kombinaci sladkosti podobné malinovým bonbonům, vyváženou dochutí a hladkou strukturou kvalitní hořké čokolády. Tuto směs doporučujeme jak pro přípravu espressa, tak i mléčných nápojů.

Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.

Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do promývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů.

  • Poměr směsi: 70% Brazílie SANTA ROSA / 30% Keňa Gachatha AA
  • Farmáři: Carlos Alberto Vasconselos / drobní farmáři
  • Nadmořská výška: 1.300 / 2.100 m n.m.
  • Způsob zpracování: naturální / promyté

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Limitovaná edice
Kávový adventní kalendář 2024
The Naughty Dog x Kofio
Více info
Rezervace
už jen do
zítra

Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5780 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice