Nabídněte si nezaměnitelný šálek bující chutěmi svěžího a sladkého ovoce evokující kyseloučké kiwi, šťavnaté zelené jablko v závoji sladkosti medu. Lahodné osvěžení rána nebo projasnění odpolední siesty v šálku pro milovníky rafinovaných káv s decentním množstvím komplexnosti. To je káva nizozemské pražírny s neutuchající popularitou a názvem DAK. Přes Amsterdam, domovinu pražírny, nám dorazila tahle zrnka z Bolívie, která stojí za to ochutnat!
Neboť si DAK potrpí na vysoké standardy ve světě výběrových káv dbaje i na své vlastní hodnoty v rámci distribuce kvalitních kávových zrn, tak v souvislosti s těmito kávovými zrnky jihoamerické půdy úzce spolupracuje s bolivijským rodinným podnikem s dlouholetými zkušenostmi Agricafé, který produkuje svou vlastní kávu v menších množstvích od malých producentů kávy v Los Yungas a Santa Cruz. Po letech zkušeností se tato menší rodinná organizace krom sbírání kávy z oblasti také věnuje kultivaci a rozvoji kávové kultury v Jižní Americe zprostředkováváním trénovacích programů a také zakládáním vlastních nových farem ve výše zmíněných oblastech.
Ještě před 100 denním sušením si tato Caturra kávová zrnka odležela 48 hodin v nerezové nádobě za omezeného přísunu kyslíku, a prošla si tak takzvanou mosto fermentací, se kterou se můžeme setkat například u zpracovávání sladších vín. Po uplynutí dvou dnů fermentace se zrnka následně promyla a poté nechala sušit v mechanické sušičce po dobu 100 hodin.
- Nadmořská výška: 1850 m n. m.