Výběrová káva Bolívie LINDA JAVA WX z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny másla, karamelu, mléčné čokolády a pomeranče.
Pedro začal svou cestu ke kávě tím, že spolupracoval s malými producenty v Caranavi, postavil mokrý mlýn na zpracování kávy a učil producenty ručně sbírat kávové třešně. Začal také zpracovávat malé mikroloty od každého z producentů a díky jedinečné kombinaci původních odrůd, bohaté půdy a vysoké nadmořské výšky byly výsledky vynikající. Pedro na této farmě vysadil několik odrůd, včetně San Bernardo, Caturra a Java.
Navzdory rostoucímu mezinárodnímu uznání kvality kávy z Bolívie začala tamní produkce kávy během velmi krátké doby z mnoha důvodů rychle klesat. Někteří zemědělci přešli na jiné plodiny, ale jsou i tací, kteří kávu stále pěstují a jejich produkce rovněž klesá v důsledku stárnutí kávovníkových plantáží, zastaralých technik pěstování a fermentace a neošetřování stromů. Pedro a jeho rodina investovali mnoho času a úsilí do toho, aby se La Linda stala „vzorovou“ farmou, od které se mohou ostatní producenti v oblasti učit.
- Producent: Rodriguez Family
- Nadmořská výška: 1482 - 1550 m n. m.
- Velikost lotu: 80 kg
Doporučený recept V60 Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"
- nálev 100g vody po dobu 20 sekund
- v 1:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- v 2:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- konec v 3:00
- na vás je úprava hrubosti a teplota vody (doporučujeme 93 - 95 °C)