Výběrová káva Bolivie TAKESI z dánské pražírny The Coffee Collective je charakteristická tóny liči, meruňky a medu.
V bolivijských Andách se nachází farma Takesi, kterou vlastní rodina Iturralde a v jejímž čele stojí Juvenal Quijhua, který produkuje extra kvalitní kávu. Prudké svahy jsou velkou výzvou, ale místní farmáři jsou v těchto podmínkách odborníci. Specifikou této farmy je 1,5 metru hluboká vrstva humusu, kterou tvoří částečně rozložený organický materiál.
I u této kávy platí, že pražírna vykupuje zrnka nadprůměrnými cenami, v tomto případě přesahujícími šestinásobek běžných cen.
- Region: Yanacachi
- Farma: Finca Takesi
- Odrůda: Catuaí
- Nadmořská výška: 1,700-2,600 m n.m.
- Zpracování: promyté
- Pražení: světlé