Výběrová káva BONZO blend z polské pražírny Craft Coffee Roasters je charakteristická tóny lískových oříšků, čokolády a červeného ovoce.
Bonzo. Káva nejen do kaváren, ale i na doma. Blend vzniknul jako výsledek projektu "Cesta za nejlepším blendem světa". Chutná skvěle s mlékem ale i bez něj. Ideální pro kavárny a nebo takové to domací užívání.
Suché zpracování kávy spočívá v ruční sklizni pouze nejzralejších kávových třešní, které se ručně třídí od defektních plodů a následně je narušena jejich dužina. Po této fázi následuje proces sušení, který trvá několik dnů. Vrstva slizu, která na kávě při sušení zasychá taktéž ovlivňuje výslednou chuť po pražení. Při sušení, při kterém plody i kvasí, jsou třešně neustále kontrolovány a pravidelně převraceny, aby došlo k jejich rovnoměrnému prosušení a bylo dosaženo požadované úrovně vlhkosti.
Naopak káva Honduras je zpracována zcela promytou metodou, kdy tak vynikne jemný chuťový potenciál takových káv. Po ruční sklizni zralých červených kávových třešní jsou přesunuty do mechanického stroje, kde je odstraněna jejich slupka. Pod touto slupkou se nachází sliznatá vrstva, která je odstraněna v promývacích kanálech, kam jsou třešně dále přesunuty. Po procesu promývání se kávové třešně přesunou na vyvýšené africké postele, kde se na Slunci suší, aby došlo ke zmírnění vlhkosti a bylo docíleno její požadované úrovně. Při tomto procesu se káva neustále převrací a kontroluje její kvalita, aby bylo zajištěno rovnoměrné prosušení.
- 60% Brazil, Cerrado, Natural
- 25% Honduras, La Paz, Washed
- 15% Rwanda, Gakenke, Natural