Výběrová káva Brazílie SEU ZICA z české pražírny Pikola je charakteristická tóny skořice, jablečného štrůdlu a kardamomu.
Od roku 1988 pěstuje rodina Seu Zica kvalitní kávu v srdci státu Minas Gerais v Brazíli. Během této doby se zlepšili v práci a přešli na postupy v souladu se zásadami udržitelnosti a respektu k lidem i životnímu prostředí. Jde o rodinnou firmu a každý, kdo pro ně pracuje, musí být kávou doslova pohlcen. Všechny jejich farmy mají hned několik certifikátů, jako například Rainforest Alliance, 4C atd. Rafael je nejstarší vnuk zakladatele farmy Seu Zica a má nyní farmu a ostatní rodinné pozemky na starosti. Je také odpovědný za komerční rozvoj farmy. Je proti skupinám a družstvům, které mají monopol na obchod s kávou, což je v Brazílii běžné. Rád by kávu, kterou jeho rodina vypěstuje prodával pražírnám a znal svého konečného kupce. Lot L-85 je arabika odrůdy IBC 12 a byla zpracována metodou, kterou nazývají “fermentovaná honey metoda”. Po sběru byly třešně odslupkovány a fermentovány se 100 % dužiny a to po dobu 90 hodin. Po této fermentaci se káva suší tradičním způsobem na betonových terasách. Tento způsob zpracování dává kávě neskutečně zajímavou skořicovou chuť. Tuto ojedinělou kávu máme díky novému projektu Chicas, který vznikl v loňském roce v Brně a dováží skvěle zpracované kávy z Kolumbie a Brazílie.
- Farmář: Rodina Seu Zica
- Oblast: Cerrado Mineiro
- Zpracování: Fermentované Honey zpracování
- Nadmořská výška: 980 m n. m.
- Odrůda: IBC 12