Výběrová káva Brazílie BANDEIRA BRANCA z české pražírny Pikola je charakteristická tóny sušených švestek, čokolády a má smetanové tělo.
Farmu Bandeira Branca založil v roce 2004 Thiagos Dutra. Vznikla za účelem výroby mléka, ale za poslední dekádu se tato oblast zemědělství stala tak náročnou, že se v roce 2016 rodina rozhodla začít pěstovat kávu a změnit tak od základu způsob obživy. Thiago a jeho 3 dcery Simone, Maria a Katia prodali krávy i s veškerým vybavením, aby se mohli soustředit na pěstování kávy. Díky jejich mladistvé energii, péči a odhodlání byli schopní vypěstovat kávu ve výběrové kvalitě už v první sklizni. Kávy na farmě jsou rozděleny podle odrůdy a jednotlivých lotů. Pěstují zde především odrůdu yellow bourbon, ale také catuai nebo topazio. Kávy se po sběru rozprostřou na sušící stoly, kde se pod kontrolou suší 2 dny. Následně se po dobu 9 dnů dosušují ve speciálních boxech. Po zpracování doručí rodina kávu do kooperativy Cocatrel. Katia, Simone a Maria jsou členkami sdružení Cafeina Womens, která je součástí kooperativy a podporuje přes 1154 žen farmářek v této oblasti. Sdružení zajišťuje vzdělávání v oblasti pěstování, sklizně i obchodování.
- Farma: Bandeira Branca
- Farmář: Thiagos Dutra
- Oblast: Sul de Minas
- Zpracování: Naturální
- Nadmořská výška: 1180 m.n.m.
- Odrůda: Yellow Bourbon