Výběrová káva Brazílie BREJETUBA (E.BR.BREJ) ze španělské pražírny Nomad Coffee je charakteristická tóny mléčné čokolády, cukru muscovado a rozinek.
Společnost Farmers Coffee se zrodila v roce 2019 v regionu Espírito Santo díky Dériovi Brioschimu, João Paulovi, Luizovi Henriqueovi a Phelipe Brioschimu, čtyřem mladým mužům s dlouhou rodinnou tradicí. Sídlí ve Venda Nova do Imigrante. Společnost rovněž spravuje sklad, kde probíhají procesy výběru zelené kávy, jako je čištění a třídění podle hustoty a barvy.Cílem společnosti je budovat vztahy s producenty, umožnit jim zůstat u pražení, cuppingu a setkání a naučit je lepším zemědělským postupům. Tento lot je pojmenován po Brejetubě, jedné z devíti obcí regionu Espírito Santo. Rodinní producenti v regionu se obvykle sami starají o sklizeň, posklizňovou úpravu, sušení, skladování a čištění, než kávu přivezou do centrály společnosti Farmers Coffee. Káva není jediným zemědělským produktem regionu, zemědělci pěstují také ovoce, jako jsou papáje, citrusové plody a banány. Vzhledem k vlhkému klimatu se káva v regionu Espirito Santo specializuje převážně na promyté nebo polopromyté metody. Mezitím se objevuje i naturální fermentace, zejména u producentů, kteří hledají způsoby, jak diverzifikovat své loty poté, co se zaměřili na promytou kávu.
Tato káva byla zpracována metodou "pulped natural". Je to místní způsob známějšího honey zpracování. Třešně se proženou loupačkou, aby se odstranila slupka, ale dužina (a cukry v ní obsažené) ještě zůstala na zrnku. Při sušení na terasách, které trvá 10 – 14 dní, jsou tak všechny šťávy a cukry v kontaktu s kávovými zrnky. Tak se dosáhne nádherné plnosti a sladkosti této kávy. Po sušení káva odpočívá v dřevěných kádích po dobu 20 dní. Je to čas nutný pro stabilizaci procesů, které ještě probíhají v zrnku. Následně se káva vyloupe ze svého posledního obalu, tzv. pergamenu, a balí se do pytlů pro export.
- Nadmořská výška: 915 m n. m.
- Sklizeň: prosinec 2021