Tato brazilka je ideální kompromis pro ty, kteří mají rádi tradiční tóny s malým twistem. Oříškové tóny této kávy jsou doplněny sladkostí medu. A twist? O ten se postarají štiplavé tóny aromatické skořice.
Farma Coqueiro se nachází v regionu Serra da Mantiqueira v Carmo de Minas, městě mezinárodně uznávaném pro svou kávovou tradici. Paulo Sérgio Carneiro Ribeiro má více než 40 let zkušeností v zemědělství. Jeho rodina se v poslední době zavázala k udržitelné produkci zaměřené na kvalitu.
Fazenda Coqueiro je výjimkou mezi brazilskými farmami. Mzdové náklady jsou v Brazílii vysoké a je často nemožné najmout dostatek pracovníků na sklizeň velkých farem. Místo toho většina farem používá ke sklizni třešní stroje. Fazenda Coqueiro však najímá pracovníky, aby selektivně vybírali třešně. Sklizená třešeň je odvezena do zpracovatelského centra farmy. Třešně se suší na terasách. Sušení je dokončeno v mechanické sušičce, aby bylo zajištěno rovnoměrné sušení. Zrnka jsou zabalena do pytlů a uložena v Carmo de Minas ve skladu společnosti COCARIVE.
Metoda pulped natural je kompromisem mezi zpracováním promytým (washed) a suchým (natural). Svým provedením se podobá metodě honey, kdy je na zrnku ponechána část dužiny. V tomto případě je odstraněna pouze slupka, všechna dužina tedy zůstává na zrnku. Poté jsou třešně rozloženy na sušicích postelích, kde jsou pomalu sušeny na slunci. Díky tomuto postupu jsou do zrnka uvolněny sladké tóny a káva má intenzivní aroma.
- Nadmořská výška: 1 000 - 1 300 m n. m.