Výběrová káva Brazílie CECI z řecké pražírny The Underdog je charakteristická tóny jasmínu, jahod a melounu.
Aramosa je kříženec mezi Coffea Arabica a Coffea Racemosa. Původní myšlenkou tohoto přechodu bylo zanechat Racemosu nízké množství kofeinu a odolnosti při suchu při zachování chuti! Zrnka Aramosa mají nižší obsah kofeinu než běžná zrnka Arabica a v teritoriu Daterra vždy chutnají super květinově
Prvním krokem k vytvoření Ceci bylo potřeba sklidit třešně a to se dělá mechanicky. Jak může taková jemná káva vycházet z mechanizace? Stavíme své vlastní stroje a děláme to tak, že se shromažďují pouze ty nejzralejší třešně - zelené zůstávají na stromě. Poté ručně vybereme třešně, takže pouze ty nejzralejší pokračují k dalšímu kroku: třešně Aramosa byly fermentovány uvnitř hermeticky uzavřené nádrže vybavené vzduchovým uzávěrem, takže CO2 uvolněný během fermentace vytlačuje veškerý kyslík. Po několika hodinách je celá nádrž zcela bez kyslíku a anaerobní mikroorganismy mohou začít působit.
- Producent: Daterra
- Oblast: Gerais
- Zpracování: anaerobic natural
- Nadmořská výška: 1100 - 1200 m n.m.
- Odrůda: Daterra’s Catigua