Kafíčko od Rafaela patří mezi velmi známé. Pražírna Rum Baba přichází s novou Brazílií a tento rok je nejvíce zaujal lot odrůdy Red Catuai zpracovaný velmi specifickou metodou. Rafael se svými bláznivými metodami zpracování je známý po celém světě a toto kafíčko je kokosová bomba. Chutná jak čokoládová kokosová tyčinka a my v Kofio to můžeme potvrdit a dokonce doplnit o piňa coládu. Jednoduše kokos, čokoláda a piňa coláda, tečka.
Rafael je velmi pokrokový farmář s absolutně fenomenálním přístupem ke všemu co dělá. Chce produkovat perfektní kafe za pomoci vědy a výzkumu. Proto má také vysokoškolské vzdělání v oboru agronomie. Jejich největší výzvou je skloubit produktivitu, udržitelnost a kvalitu. Na této rodině vyniká to, že každý její člen se podílí na produkci a je vášnivým zpracovatelem po sklizni. Najdete zde všechny typy způsobů zpracování, od praného, medového až po přírodní, což je na brazilské poměry neobvyklé. Jejich farmy (Fazenda Recanto a Estrella) mají certifikáty Rainforest Alliance, 4C (Společný kodex kávového společenství) a Certifica Minas. K získání a udržení těchto certifikací je třeba dodržovat řadu norem týkajících se například ochrany životního prostředí a udržitelné produkce, správných sociálních postupů a pracovních podmínek.
Rafael Vinhal je nejstarší syn Alfonsa a Marcélie a odstartoval třetí generaci farmářů na této rodinné farmě. Je odpovědný za komerční rozvoj farmy a značky Vinhal. Nikdy předtím neexportoval přímo a nyní je to jeden z jeho hlavních projektů. Brazílie funguje hlavně na bázi kávového monopolu a výkupních kooperativ, přímý obchod je tady zatím novinkou.
- Nadmořská výška: 1000 m n. m.