Výběrová káva Brazílie COCO ze španělské pražírny Nomad Coffee je charakteristická tóny piňa colady, mléčné čokolády a kokosu.
S radostí vám oznamujeme, že již druhým rokem přinášíme do naší nabídky kávy od rodiny Vinhalových. Jejich největší výzvou je skloubit produktivitu, udržitelnost a kvalitu. Na této rodině vyniká to, že každý její člen se podílí na produkci a je vášnivým zpracovatelem po sklizni. Najdete zde všechny typy způsobů zpracování, od praného, medového až po přírodní, což je na brazilské poměry neobvyklé. Jejich farmy (Fazenda Recanto a Estrella) mají certifikáty Rainforest Alliance, 4C (Společný kodex kávového společenství) a Certifica Minas. K získání a udržení těchto certifikací je třeba dodržovat řadu norem týkajících se například ochrany životního prostředí a udržitelné produkce, správných sociálních postupů a pracovních podmínek.
Po sběru kávových třešní, který se v Brazílii provádí mechanickým způsobem se třešně omyjí čistou vodou a oddělí se nezralé třešně od zralých. Zralé třešně se nechají 50 hodin macerovat a poté se podrobí procesu, který Rafael Vinhal nazývá "tepelný šok" (tajný proces na farmě). Poté se třešně rozmělní a projdou 172 hodinovou fermentací ponořené ve vodě. Nakonec se káva odstředí, aby se odstranila veškerá voda a suší se na vyvýšených lůžkách po dobu 18 dní, dokud se nedosáhne požadovaného procenta vlhkosti.
- Nadmořská výška: 960 - 1040 m n. m.
- Farmář: Rafael Vinhal