Hodnocení celkem
3.07 / 5
Doporučuje
29%
2 z 7 uživatelů
Mario Sklenka ověřený zákazník před 2 týdny
Nedoporučuje produkt
200g
Kokosova vune
Dmytro ověřený zákazník 28. Červenec
Nedoporučuje produkt
200g
Pokud víte, že vám "kokosové" kávy chutnají, tady jste správně. Pokud jinak tuto chuť nevyhledáváte, respektive nevíte, tak bych spíše nedoporučoval. Od své první ochutnávky Beansmiths's COCADA loni jsem zamilovaný do "kokosových" káv.
Po prvním otevření a čichnutí mi táto káva instantně něco připomněla. Ano, už jsem "ji" loni měl, je to Rafael Vinhal z Brazílie, loni Beansmith's měli lot od pana farmáře jako COCADA s lehce jiným popiskem (kokos, skořice, lesní jahody VS letos kokos, mléčná čokoláda atd).
Když se udělá správně, tak není hořká, je kokosová, sladká, připomínající bounty tyčinku. Ale bohužel není nějaká další bonusová acidita.
Opravdu light roast. Šel jsme na ní opatrně s 93° a spíše střední hrubostí mletí, chutnala neuspokojivě. Při 96° a celkem jemnému mletí tvoří v šálku zázrak.
Nesouhlasím s prvním komentujícím. Ano, zrnky jsou malá a peaberries, s občasnými světlejšími "quakers", což vídám i v jiných kávách, např. Etiopii od Coffee Collective co mám teď. Polámaná zrna nic méně nemám a vizuál zrnek nemusí chuť extrémně ovlivňovat. I "hnusně" vypadající zrnka můžou chutnat fantasticky.
Pravděpodobně vám nemusí chutnat. Je to hodně specifická káva/chuťový profil.
Není to Coco Bongo od DAKu, ale je taky dobrá. Není ohromující se spoustou chutí, ale je konzistentně příjemně kokosová/bounty.
Pokud jí chcete pít rovnou a je moc čerstvá, bohužel si tolik nevychutnáte. Musíte jí nechat ležet 2-3 týdny.
Uvítal bych nějakou aciditu navíc, ten ananas jsem tam bohužel nenašel.
Se špatným receptem je spíše hořká, ve špatném smyslu hutná/zemitá.
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 15
Voda (g): 250
Teplota vody: 96
Mlýnek (nastavení): Fellow Ode Gen.2 (4)
Proces: 50g bloom, počkat si minutu, 200g pomalý single pour