Brazílie DATERRA RESERVE - low caf

od The Barn

4.6(8 hodnocení)
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
The Barn
Země původu
Brazílie výběrová káva Brazílie
Region
Cerrado
Odrůda
Aramosa
Použití
Omni (vhodná na filtr i espresso)
Způsob zpracování
Suché (natural)
Chuťový profil
Nugát, Třešňový džem
Stupeň pražení
Střední
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Moka konvička, Vacuum Pot, Espresso

S naturálně zpracovanou Brazílií DATTERA RESERVE z německé pražírny The Barn si můžete připravit jak espresso, tak i filtr. Potěšeni budou zejména milovníci sladších káv. Šálek kávy bude charakteristický tóny třešňového džemu a nugátu. Jedná se o kávu s nízkým obsahem kofeinu.

Daterra je známá pro svou prvotřídní kávu a výzkum. Daterra Reserve Low Caf v sobě skrývá spoustu sladké chuti. Aramosa je odrůda s nízkým obsahem kofeinu, která ho obsahuje přibližně o 50 % méně než u běžných zrn arabiky, aniž by to bylo na úkor těla nebo chuti. Tato káva je ideální volbou pro všechny, kteří si chtějí za den vychutnat více svých oblíbených šálků bez toho, aniž by hrozilo přijmutí nadbytku kofeinu. 

Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu nebo na terroir. Častokrát pozitivní, ale při špatně provedeném sušení mohou být negativní, a nenávratně tak zničit celý lot (část sklizně). V kávě v případě špatného sušení nacházíme fermentované až alkoholové tóny, kvas nebo dokonce hnůj. Na druhé straně, když je sušení provedeno tak, jak má být, suchá metoda přináší do šálku vždy ovocné chutě a krémové tělo.

  • Producent: Daterra
  • Nadmořská výška: 1200 m n. m.

Další kávy od The Barn

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení (8x)

Hodnocení celkem
4.6 / 5
Doporučuje
75%
6 z 8 uživatelů
Kirill ověřený zákazník Zobrazit originál neděle
Nedoporučuje produkt
250g
The taste is spot on - nougat with cherry acidity
low-caf
Extremely hard to dial in - took around 6 packs and a lot of experimenting
hard to grind with a hand grinder
loud grind with electroc grinder
Recept
Metoda přípravy: espresso/milk drink
Káva (g): 18
Voda (g): 46
Teplota vody: 92
Mlýnek (nastavení): DF54 8,5
Proces: Flair Classic Pro 3, boil the chamber with the portafilter. Wipe the portafilter dry, put the wet paper filter to the bottom. Tamp the coffee as hard as you can. Start with 3 bar preinfusion 10-15 seconds, then declining pressure from 9 bar down until 45 grams output
Patrik Josef Lukáš 27. Prosinec
Doporučuje produkt
250g
Krásně ovocná káva takhle ve vánočním čase. Příjemně sladká, ovocná kyselost. Bez hořkosti a bez nepříjemné kyselosti. Koupeno před pár měsíci pro ženu.
Žena: Vůně nasládlá, chuť kyselejší. Velmi jí chutná.
Každé ráno dělat pro ženu v pět ráno kávu při adventním kalendáři od KofioxNaughtyDog se asi zúročilo do chutě u této kávy. Dnes jsem spal zas jen tři hodiny, asi proto ji chutná.
Recept
Metoda přípravy: Kinto SCS + Cafec medium-dark osmotic flow filter, 4 nálevy
Káva (g): 30
Voda (g): 500
Teplota vody: max 95 (pro prolití filtru)
Mlýnek (nastavení): 1zpresso J-max 2 2 4
Proces: Květ asi minuta 70g, pak další nálev asi do 200? v 1:40 do 350 a pak do 500 někdy. Konec asi 3:40?
GM ověřený zákazník Zobrazit originál 27. Říjen, 2023
Nedoporučuje produkt
250g
Velmi dobrá káva v původu, z pozemku, který Barn vlastní v majetku Daterra.
Přirozený proces s příjemným výsledkem.
Pokud se mele na jemnější straně, lépe s rychlejšími filtry a nízkou teplotou vody.
Je pro mě těžké uvařit dobrý šálek. Velké množství plev v pytli, fazole při mletí produkují mnoho jemných částic.
Namelte ji na středně jemné a ucpe váš filtr, což bude mít za následek příliš extrahovaný, ponurý nápoj.
Namelte ho hruběji a bude tenký a plochý...
Musíte trochu experimentovat, abyste dosáhli vyváženého šálku.
Recept
Způsob přípravy: flat brewer (Orea V3), recept na malý šálek.
Káva (g): 12
Voda (g): 200
Teplota vody: 88-90
Mlýnek (nastavení): středně jemný
Postup: 4 polévání x 50 g každých 30 sekund. Nemůžeš se pokazit.
Tillmann Zobrazit originál 3. Srpen, 2023
Doporučuje produkt
250g
Jsou přítomny nugátové tóny
Moje první káva Aramosa s nízkým obsahem kafe. Rozhodně cítím, že je to low-caf
Skvělá alternativa k (ethylacetát) bez kofeinu, které všechny chutnají podobně a mají křehké fazole
Spousta plev v pytli. Pokud jsem to nesfoukl, můj výstřel měl papírovou chuť
Recept
Způsob přípravy: Espresso
Káva (g): 18
Voda (g): 40
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Adéla ověřený zákazník 24. Březen, 2023
Doporučuje produkt
250g
Zobrazit všechny

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
6227 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice