Výběrová káva Brazílie ECOAGRICOLA ze slovenské pražírny Goriffee Roastery je charakteristická tóny švestek, karamelu a mandlí.
Ecoagricola je brazilská farma bratrů Marcela a Roberta Flanzerových. Rodina Flanzerů působí v Serra do Cabral od 70. let. Provozování lesních školek v roce 2006 rozšířili o kávu, která jim díky snaze orientovat se na kvalitu přinesla řadu úspěchů v prestižních soutěžích včetně Cup of Excellence. Jejich zaměření na ekologickou udržitelnost a biodiverzitu je organizací Rainforest Alliance hodnocena stupněm 97,7 ze 100. Investují do šetrného zavlažovacího systému a důmyslné sítě meteostanic, které pomocí GPS hlídají potřeby kávovníků. Polovina pozemků je v přírodní rezervaci, která má křišťálově čisté potoky, původní vegetaci a volně žijící divokou zvěř.
Specifikem této kávy je experimentální zpracování zvané tropická nebo suchá fermentace. Vybírají se nejzralejší třešně, které se vzduchotěsně uzavřou do plastových sáčků. Káva v sáčcích kvasí 24 hodin ve stínu. V době sklizně je v Serra do Cabral velmi suché klima, které poskytuje jedinečné podmínky potřebné k dosažení tohoto výjimečného profilu. Třešně se pak promyjí, aby se odstranily hrubé nečistoty, a poté se pomalu suší na vyvýšených lůžkách. Díky tomu má tato káva velmi zajímavou hloubku chuti, která je ideální pro rozjasnění vašich dnů.
- Farma: Ecoagricola
- Farmář: Marcelo a Roberto Flanzerovi
- Nadmořská výška: 1100 m n. m.