Hledáte perfektně vybalancovaná zrnka na espresso? Pak jste tu správně. Kávička z dílny pražírny Terres de Café je přesně taková. Brazilská výběrovka kombinuje klasické čokoládové tělo s ovocnou svěžestí. Tělo kávičky je hutné a nabízí tóny čokolády, sušených švestek a citronové osvěžení. Aroma kávy je jemně karamelové s ocáskem mandarinek. Tato kombinace krásně vynikne i v podobě cappuccina či latté.
Fazenda Ambiental Fortaleza, slavná brazilská farma rodiny Croceových, je jedním z průkopníků přechodu na udržitelnou produkci kávy. Jejich práce kolem kávy Bob O Link, která sdružuje 150 místních zemědělců, je často uváděna jako příklad v zemi intenzivního a devastujícího pěstování kávy, Brazílii. Celosvětově známý je jejich komunitní projekt, avšak šarže produkované na samotné farmě jsou vzácné!
Nejstarší metodou zpracování je naturální (suché). Třešně jsou ponechány po sklizni sušení a fermentaci na betonových podlahách, či vyvýšených afrických postelích. Třešně jsou při tom neustále otáčeny a prohrabovány, zakrývány před rosou a deštěm, aby nepodléhali plísním a hnilobám. Po třech až šesti týdnech se třešně přenesou do sil, kde odpočívají dalších 30 – 60 dní. Poté se již třesně oloupají, zrnka očistí, rozdělí dle kvality a velikosti a nasypou do jutových pytlů, připravené k exportu. Naturální metoda přináší v šálku plné hutné tělo a sladkost zralého ovoce a pralinek. Zároveň je šetrnější k životnímu prostředí, jelikož se při ní spotřebuje jen malé množství vody.
- Producent: Croce family
- Nadmořská výška: 1000 m n. m.