Výběrová káva Brazílie Flor Do Bagaco z pražírny Coffee Source s charakteristikou nugátu, hrušek a mléčné čokolády.
Jestli také milujete výběrové kávy s nižší aciditou, tato ručně sbíraná Brazílie z malé farmy bude pro Vás ta pravá! V chuti je plná čokolády a nugátu s jemnou hruškovou aciditou. Farma Flor do Bagaco je projektem Marie Amparo, která usiluje o produkci exkluzivní brazilské kávy a pěstování bez pesticidů.
V roce 2015 se Marie do Amparo na své farmě v Lajinhe, Minas Gerais, rozhodla změnit přístup k pěstováni kávy a postupně přejít dle inspirace z farmy Fazenda Klem na organické pěstování kávy. Momentálně o certifikát BIO stále usilují, takže oficiálně káva organická není, i když je pěstována stejnými principy. Farma je výjimečná nejenom pěstováním bez pesticidů, ale také pečlivým tříděním zrn, které po sběru probíhá.
Samotná farma disponuje základním mechanickým vybavením a dokážou tady tak zpracovat kávy promytou, suchou ale i „honey“ metodou. Na rozdíl od většiny káv z Brazílie je káva z farmy Flor do Bagaco sbíraná ručně. Každý rok na farmě spolupracují se stejnými sběrači, ke kterým mají férový přístup. Pracují a zdokonalují se všichni společně.
Po sběru se třešně třídí hned v několika krocích. Jak při mokré metodě pomocí vody, tak při suché metodě během sušení v otevřeném skleníku a nakonec před balením hotových zelených zrn na export. Tak se Marii Amparo postupně plní její sen, nabídnout lidem ejí kvalitní kávu jak v Brazilii, tak tuto sezónu u nás v Evropě.
- Odrůda: Catuai
- Nadmořská výška: 700 m.n.m
- Farma: Flor do Bagaco / Maria do Amparo Drumond