Výběrová káva Brazílie HONEY PROPOLIS ze španělské pražírny Nomad Coffee je charakteristická tóny medu, citronu a krvavého pomeranče.
S radostí vám oznamujeme, že již druhým rokem přinášíme do naší nabídky kávy od rodiny Vinhalových. Tato rodina vyrábí kávu již od roku 1988. Jedná se o třetí generaci pěstitelů, kteří v průměrné nadmořské výšce 950 m n. m. produkují širokou škálu odrůd, jako je Red Catuaí, Yellow Catuaí, Topazio a Yellow Icatu. Jejich největší výzvou je skloubit produktivitu, udržitelnost a kvalitu. Na této rodině vyniká to, že každý její člen se podílí na produkci a je vášnivým zpracovatelem po sklizni. Najdete zde všechny typy způsobů zpracování, od promytého, medového až po naturální, což je na brazilské poměry neobvyklé.
Kávové třešně se sbírají mechanicky. Třešně se omyjí čistou vodou a zároveň se provede selekce pomocí plováků, kde se oddělí nezralé třešně od zralých. Zralé třešně se nechají 56 hodin macerovat a poté se podrobí procesu, který Rafael Vinhal nazývá „tepelný šok“ (tajný proces na farmě). Poté se třešně rozmělní a projdou 150hodinovou anaerobní fermentací. Nakonec se káva odstředí, aby se odstranila veškerá voda, a suší se na vyvýšených lůžkách po dobu 20 dnů, dokud se nedosáhne požadovaného procenta vlhkosti.
- Nadmořská výška: 950 m n. m.
- Farmář: Rafael Vinhal