Připravte se na kávu, která vás nadchne svými nevšedními chutěmi. Tato káva z Brazílie zpracovaná metodou anaerobic honey od pražírny Manhattan Coffee Roasters se totiž v šálku vyznačuje jemnými a květinovými tóny květů a zároveň plným tělem s náznaky čokolády a pralinek. Vychutnejte si tuto zajímavou kávičku i vy!
Oblast São Sebastião do Anta, kde se nachází Inaciova farma, není pro pěstování kávy příliš známá, Inaciův otec totiž v mládí obchodoval především s konvenční kávou. To mu vštípili "zelení" obchodníci, kteří Jairovi řekli, že na jeho farmě nikdy nebude schopen produkovat kávu výběrové kvality. Ani sám Inacio neměl v úmyslu převzít farmu po svém otci, ale když Jairo vážně onemocněl, Inacio se vrátil na fazendu a jeho vášeň pokračovat v otcově odkazu vzkvétala. Po otcově odchodu si Inacio dal za úkol farmu od základu vylepšit. Je to mladý ambiciózní farmář, který je otevřený novým nápadům od hospodaření s půdou, přes zpracování až po sušení a výsledky v šálku opravdu mluví za vše. Farma je natolik malá, že se na ní nepoužívají žádné mechanické stroje na sklizeň, což je v Brazílii obecně neobvyklé. Péče a pozornost věnovaná detailům při sběru a zpracování je pro Inacia prvořadá, věří, že investicí do farmy může pozvednout celou komunitu. Už při jeho druhé sklizni měla komunita okamžitý prospěch, protože ceny, kterých dosáhl, se výrazně zvýšily oproti době, kdy se farma zaměřovala na konvenční produkci s vysokými výnosy.
Proces "anaerobic honey" spočívá v použití specifické fermentační techniky, při níž se kávové třešně částečně suší s neporušeným slizem, což vytváří sladkou a ovocnou chuť. Káva je poté uložena v prostředí bez přístupu kyslíku, kde prochází pomalým procesem fermentace, který zvýrazňuje její jedinečnou chuť a vůni.
- Nadmořská výška: 880 m n. m.