Tato brazislká výběrovka mladého farmáře Luize si vás získá sametovými tóny kakaa a tropickou papájou. Tyto tóny se snoubí s jemným nádechem šípků. Vytváří tak jedinečný profil, který vyvažuje sladkost a květinovou komplexnost.
Není většího světového vývozce kávy, než je Brazílie. Díky specifickému tvaru jihovýchodních vysočin, kde se káva pěstuje, nabízejících plno náhorních plošin, říms a stolových hor, si mohla Brazílie dovolit rozvoj mechanizovaného pěstování na velkých plantážích, věc často nemožná pro jiné státy, kde jsou farmy umístěné na strmých úbočích divokých hor, kam se žádná těžká technika nedostane. A není šampionem jen ve vysokém počtu vyvezených pytlů kávy, Campinský zemědělský institut státu São Paulo stojí i za vyšlechtěním téměř 150 nových odrůd kávovníků včetně takových hvězd jako Yellow a Red Bourbon, Mundo Nuovo, Caturra a Catuaí.
Výběrová káva tvoří zatím jen menší část exportu, je ale vítaným společníkem pro všechny milovníky zemitých káv s plným tělem a tóny čokolády a ořechů bez komplexnějších ovocných tónů a acidity. Tomuto Vlku z jihoamerické Wall Street určitě nesmí uniknout hledáček žádného kávomila, díky své obří produkci má světový kávový trh ve své moci a jakýkoliv vývoj jeho exportu silně ovlivňuje stav trhu (a často i celkové ekonomiky) ostatních zemí.
Luiz Paulo Faria se celý život pohybuje kolem produkce kávy. Vyrůstal na farmě svého otce Sitio Souza, která je osázena stromy Catuai. Luiz patří k nové generaci pěstitelů kávy, kteří přebírají práci po svých rodičích a usilují o lepší kvalitu díky udržitelným zemědělským postupům a pokročilému zpracování a sušení.
Tato káva byla fermentována a sušena podle doporučeného protokolu společnosti Inacio Soares. Zralé třešně jsou ručně sbírány a úmístěny do speciálních nádrží na dlouhou fermentaci (zpravidla 10 -12 dní). Po tomto procesu, je přemístěna na sušící stoly, kde se ve stínu suší asi 22 dní.
- Nadmořská výška: 912 m n. m.