Brazilské kávy jsou obvykle považovány za konzervativní, ale nenechte se odradit! Tato neobyčejná Brazilka od Father.s vás překvapí svou ovocností v kombinaci s výraznými tóny Baileys, citronové trávy a datlí.
Farma Rancho Grande datuje svůj vznik do roku 1933, kdy pan Aneite Reis zdědil pět hektarů půdy, na kterých začal se svojí kávovou produkcí. Téměř o devadesát let později farmu stále provozuje rodina Reisů. Carlos se svým synem Fláviem, přezdívaným Fafa, vnuk a pravnuk Aneiteho Reisa. Cílem farmy Rancho Grande je produkovat kávu v biodiverzitě a co nejvíc chránit životní prostředí v okolí. Proto kromě toho, že na farmě pěstují kávovníky, chovají také krávy na maso a mléko. Fazenda, jak se farmě portugalsky říká, má také několik sociálních projektů. Jedním z nich je třeba ubytování pro své zaměstnance na farmě v domech s dotovanou elektřinou a potravinami.
Anaerobně naturální metoda zpracování kávy začíná výběrem zralých třešní, které jsou následně vytříděny podle hustoty a umístěny do speciálních boxů s větrací mřížkou, umožňující rovnoměrné sušení. První tři dny je do boxů vháněn studený vzduch a následujících devět dní teplý vzduch o teplotě 32°C, dokud třešně nedosáhnou vlhkosti 11 %. Po 12denním sušení káva odpočívá 26 dní, což umožňuje stabilizaci vnitřních procesů. Nakonec je káva vyloupána a připravena k dalšímu zpracování. Tento proces umožňuje vytvoření kávy s intenzivními, ovocnými a čistými chuťovými profily.
Odrůda Topazio, vybraná pro tuto kávu, je křížencem mezi Mundo Novo a Yellow Catuai, známá pro svůj nízký vzrůst a vysokou produktivitu, avšak nižší odolností vůči nemocem. Třešně této odrůdy dozrávají do sytě žluté barvy, což inspirovalo její název – „žlutý drahokam“. Tato metoda střídání sklizně a pravidelné prořezávání umožňuje, aby rostliny zůstaly produktivní a zdravé po dlouhou dobu.
- Nadmořská výška: 950 m n. m.