Směs ovocné sladkosti, citrusového jasu s nádechem komplexnosti. Podle této věty byste jen těžko hádali, že se jedná o brazilku. Tato káva je plná jemných tónů švestek, netradičně doplněných o šťavnaté tóny pomeranče. Punčové tóny přinášejí do šálku nezapomenutelnou osobitost.
Farma Boa Esperança má dlouholetou tradici v produkci kávy, na farmě nalezneme mnoho odrůd s jedinečnými vlastnostmi. Farma se rozprostírá v nadmořské výšce mezi 900 a 1 100 metrů. Kávovníky mají rozmanité podmínky pro růst — různé množství stínu, vzdálenosti a typ půdy. Současná farma Boa Esperança byla založena v roce 1896 jako součást jiné zemědělské produkce. Ve 30. letech 20. století zde začal João Silveira pěstovat kávu. Od svých počátků až do dnešních dnů farma, ani na den, nezměnila své hlavní zaměření na produkci kávy a již 100 let produkuje vysoce kvalitní kávová zrna.
Odrůda Castillo byla uvedena do produkce v roce 2005, jako hybrid odrůdy Caturra a Timor. Tato odrůda postupně nahradila odrůdy Typica a Bourbon a to zejména díky její kompaktní struktuře a velkým výnosům. Vzhledem k vzrůstu (mezi odrůdami je považována za trpasličí) je možné kávovníky pěstovat ve vysoké hustotě. Další velkou výhodou je odolnost vůči chorobám. Odrůda Castillo je také oblíbená pro své senzorické vlastnosti — jemnost, aroma a citronová acidita.
Pro brazilskou kávu neobvyklých tónů bylo dosaženo anaerobní fermentací za sucha. Fermentace kávě dodává velmi jemný a nevtíravý profil. Zralá zrnka byla umístěna do fermentační nádrže o velikosti 10 kubických metrů spolu s kvasinkami Lallemand Intenso. Celý proces kvašení je přístě monitorován a parametry (pH, teplota, obsah kyslíku a oxidu uhličitého) jsou neustále upravovány. Zrnka jsou následně postupně sušena, díky čemuž je zajištěna rovnoměrnost a správná kvalita.
- Nadmořská výška: 1 200 m n. m.