Výběrová káva Brazílie SANTA ROSA z maďarské pražírny Awaken Coffee je charakteristická tóny datlí, vlašských ořechů a hořké čokolády.
Otec Carlose Alberta, José Vasconcellos, byl synem italských přistěhovalců, který začal pracovat jako prodavač, když se v přístavu Santos setkal s obchodováním s kávou. Kávu si zamiloval, a tak tvrdě pracoval, až se mu v roce 1969 podařilo koupit farmu v São Sebastião da Grama, v oblasti známé svou vynikající produkcí kávy. Po několika letech již produkoval vysoce kvalitní kávu a po desetiletích práce předal svou farmu a znalosti svému synovi Carlosi Albertovi, který ve druhé generaci pokračoval v otcově odkazu. Nyní produkuje kávy, které jsou velmi kvalitní a v průběhu let získaly několik ocenění. A také Carlos Alberto předává tradici produkce skvělých káv s vášní a oddaností další generaci. Fazenda Santa Rosa se nachází ve městě São Sebastiao di Grama, známém také jako Vale da Grama, v regionu Alta Mogiana. S nadmořskou výškou 1100 - 1300 m je to jedna z nejznámějších oblastí pro pěstování kávy v Brazílii.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Farmář: Carlos Alberto Vasconselos
- Nadmořská výška: 1.300 m n.m.