SERRA DI CARACOL z pražírny Quo Coffee přináší typickou brazilskou pohodu v šálku – vyvážené tělo, jemnou sladkost a nevtíravou oříškovou dochuť. Tato káva okouzlí svou hedvábnou mléčnou čokoládovostí, kterou doplňují tóny pražených mandlí a žlutých švestek. Její sladkost je příjemně vyvážená a díky vyzrálosti odrůdy Yellow Catuai poskytuje dokonale hladký a kulatý chuťový zážitek. Skvěle se hodí na espresso, ale osloví i ty, kteří hledají příjemně vyváženou filtrovanou kávu s nízkou aciditou.
Tento lot pochází z brazilského regionu Mogiana, kde se v nadmořské výšce 1400 m n. m. rozkládá farma Serra do Caracol. O její provoz se starají Leonardo a Paulo Teixeira, kteří se soustředí na udržitelné pěstování kávy s ohledem na půdu a mikroklima oblasti. Region Mogiana je známý svými bohatými sopečnými půdami a ideálním klimatem, které přispívá k pomalejšímu dozrávání třešní a tím i vyšší komplexnosti chutí. Leonardo a Paulo se věnují nejen pěstování kvalitní kávy, ale i spolupráci s místní komunitou, což jejich farmě dodává hlubší sociální i ekologický rozměr.
Káva prošla naturálním (suchým) zpracováním, které ještě více umocňuje její sladké a oříškové tóny. Po sklizni jsou kávové třešně pečlivě ručně tříděny a poté rozprostřeny na sluneční sušicí postele, kde schnou po dobu tří týdnů. Během této doby jsou pravidelně otáčeny, aby bylo dosaženo rovnoměrného schnutí a minimalizovala se možnost nechtěné fermentace. Tento proces dodává kávě její přirozenou plnost a bohaté aroma, které v šálku odhaluje vrstevnaté tóny pražených mandlí, žlutého ovoce a mléčné čokolády.