Výběrová káva Brazílie SIDNEY PORTILHO z nizozemské pražírny Rum Baba je charakteristická tóny čokolády a ostružinového koláče.
Farma Sidney Portilha je relativně malá a ukrývá se v regionu Matas de Minas v nadmořské výšce 1.100 m.n.m. Sidney kávu nejen pěstuje a sklízí, ale zároveň se zabývá i jejím následným zpracováním, kdy s kávou experimentuje, aby dosáhl výsledného chuťového profilu, kde rozeznáme v první řadě tóny ovoce.
V rámci této farmy jsou kávové třešně sklizeny ručně a v různých částech sklizeny odděleně, aby vznikly jednotlivé homogenní šarže. Kávové třešně odrůdy Red Catuai se fermentují ve vzduchotěsných nádržích po dobu 9 dnů. Při tomto procesu je zachována dužina a káva v průběhu této metody uvolňuje oxid uhličitý, díky kterému v nádržích vzniká tlak, který může unikat jednocestným ventilem. Tím je zabráněno pronikání vzduchu do těchto sudů a nedochází tak k oxidaci kávy zvenčí. I po vyjmutí z anaerobních nádob jsou třešně sušeny nadále se slupkou po dobu 50 dnů. Pravidelně dochází k jejich třídění a převracení, aby bylo docíleno konzistentního sušení. Tento proces je nedílnou součástí celého procesu pro dosažení potřebné vlhkosti jednotlivých zrnek před následující přípravou k exportu.
- Producent: Sidney Portilho
- Oblast: Matas de Minas
- Zpracování: Anaerobní
- Nadmořská výška: 1.100 m.n.m.
- Odrůda: Red Catuai