Přímo z ulic Amsterdamu přijela nová Brazílie od pražírny Rum Baba. Kávičku odrůdy Yellow catuai zpracovali anaerobním procesem, čímž odhalili osobitý chuťový profil, v kterém dominuje pistáciová zmrzlina. Díky tomu budete mít při šálku svého filtru v pohodlí domova pocit, jakoby jste byli na procházce letními sicilskými uličkami a vychutnávali si sladké oříškové gelato.
Farma Sidneyho Portilha je relativně malá a ukrývá se v regionu Matas de Minas v nadmořské výšce 1.100 m n.m. Sidney kávu nejen pěstuje a sklízí, ale zároveň se zabývá i jejím následným zpracováním, kdy s kávou experimentuje, aby dosáhl výsledného chuťového profilu, kde rozeznáme v první řadě tóny ovoce.
V rámci této stejnojmenné farmy jsou kávové třešně sklizeny ručně a v různých částech sklizeny odděleně, aby vznikly jednotlivé šarže se spoločnými vlastnostmi. Kávové třešně této odrůdy Yellow catuai se fermentují ve vzduchotěsných nádržích po dobu 72 hodin. Při tomto procesu je zachována dužina a káva v průběhu této metody uvolňuje oxid uhličitý, díky kterému v nádržích vzniká tlak, který může unikat jednocestným ventilem. Tím je zabráněno pronikání vzduchu do těchto sudů a nedochází tak k oxidaci kávy zvenčí. I po vyjmutí z anaerobních nádob jsou třešně sušeny nadále se slupkou po dobu 40 dnů. Pravidelně dochází k jejich třídění a převracení, aby bylo docíleno konzistentního sušení. Tento proces je nedílnou součástí celého procesu pro dosažení potřebné vlhkosti jednotlivých zrnek před následující přípravou k exportu.
- Farmář: Sidney Portilho
- Nadmořská výška: 1.100 m n.m.