Výběrová káva Brazílie SITIO TRES BARRAS z britské pražírny Brew Coffee Plus je charakteristická tóny čokolády a třešní.
V roce 2017 převzali společnost Sítio Três Barras da Mantiqueira Luiz Guilherme a Patrícia Mendonça. Po mnoha letech ve velkoměstském shonu se rozhodli, že je čas na diverzifikaci. Postupně tak začali přemýšlet o odkazu, který by chtěli zanechat svým třem dětem. Nemovitost, která by splňovala všechny jejich požadavky ohledně vhodného umístění a přívětivých podmínek k následnému podnikání, po nějaké době pečlivého vybíraní opravdu našli a v současné době zpracovávají obrovské množství kvalitních kávových zrnek, které následně posílají do celého světa.
Přímo tato káva je zpracována naturálně - suchou metodou. Při využití této metody jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Zpracovatelská stanice: Sitio Tres Barras
- Nadmořská výška: 900 - 1100 m n.m.