Tuto kávu z Burundi si rozhodně nebudete chtít nechat ujít. Německá pražírna The Barn totiž přináší ověřenou klasiku, která je tentokrát zpracována naturální metodou. V šálku poté hledejte šťavnaté a aromatické liči společně s plnějším a krémovějším tělem s tóny hořké čokolády. Vyzkoušejte i vy tuto ověřenou klasiku.
Long Miles Coffee Project je snem Bena a Kristy Carlsonových, který se stal skutečností. Dvojice se do Burundi přestěhovala v roce 2011 s jednoduchou vizí: pomoci pěstitelům kávy tím, že pražírnám pomohou získávat trvale vysoce kvalitní kávu z Burundi. Jejich sen se rozrostl z padesáti pěstitelů kávy v roce 2013 na současných více než 5 500 pěstitelů. Společnost Long Miles mimořádně efektivně pomáhá aktualizovat přirozený potenciál Burundi pro mimořádně kvalitní kávu a zároveň má neuvěřitelný dopad v sociální, ekonomické a environmentální oblasti. Kávy z tohoto projektu patří většinou k nejočekávanějším kávám roku.
Naturální metoda je často používána v oblastech s nedostatkem vody, zejména v Africe a v suchých oblastech Latinské Ameriky, například v Brazílii. Při suchém zpracování jsou třešně rozprostřeny na betonových plochách nebo postelích a suší se na slunci nebo pomocí sušiček. Káva se pravidelně otáčí, aby se zabránilo plísním a nežádoucí fermentaci. Po dokončení sušení se mechanicky odstraní slupka v tzv. dry millu. Suché zpracování přidává kávě charakteristické chuťové prvky, které nezávisí na odrůdě ani terroiru. Správně provedené sušení přináší do šálku ovocné tóny a krémové tělo.
- Nadmořská výška: 1.700 m n. m.
- Producent: Long Miles Project