Burundi BUMBA HILL

od The Barn

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
The Barn
Země původu
Burundi výběrová káva Burundi
Region
Kayanza
Odrůda
Bourbon
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Mandarinky, Růže
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Lahodná káva na filtr i espresso je tu. Parádní Burundi od The Barn je v chuti plná mandarinek a voňavá po růžích. Ideální kávička na každodenní popíjení a vhodná pro každého kávomila!

Když už několik let sledujeme práci projektu Long Miles Project, jsme nesmírně rádi, že s nimi nyní provozujeme naši druhou sezónu. Burundi je velmi úrodné navzdory pokračujícímu odlesňování v mnoha oblastech. S nadmořskou výškou až 2000 metrů, sopečnou půdou a srážkami 1300 mm za rok jsou podmínky pro pěstování kávy velmi dobré.

Toto je první rok, kdy Long Miles zpracovávají promytou kávu z Bumba Hill. Byla zpracována na zbrusu nové mycí stanici Ninga Hill. Zpracování a třídění bylo mimořádně přesné a provedeno s nejvyšším důrazem na kvalitu.

Abyste se dostali na kopec Bumba, musíte překročit tři řeky a projít dvě hranice provincií. Zemědělské komunity, které nazývají Bumbu domovem, jsou daleko mimo dosah čisté pitné vody a elektřiny. Káva je nejdůležitější plodinou pěstovanou na kopci, těsně konkurující kukuřici a fazolím. Rok co rok se Long Miles potýkal s výzvou za výzvou ve snaze přiblížit mycí stanici k kopci Bumba. Kávoví farmáři z Bumby dováželi své třešně do Bukye Washing Station a cestovali více než tři hodiny pěšky. Letos došlo k zásadní změně. Long Miles dokončili svou zbrusu novou mycí stanici Ninga Hill, jen co by kamenem dohodil od Bumby. 

Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.

  • Nadmořská výška: 1.700 m n. m.
  • Producent: Long Miles Project

Další kávy od The Barn

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5796 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice