Už jste ostřílení veteráni výběrovky a chce se vám trochu experimentovat? Vyzkoušejte tuto pikantní Burundi GAHAHE z Barcelonské pražírny Nomad Coffee. Po prvním doteku vody se tato kávička rozpustí do jemných tónů medu a žlutého melounu. Jak ale nejlépe vyvážit toto sladké tělo? Jedině náloží odvážného černého pepře! A pokud někdo opravdu umí v kávičkách vykouzlit tyto jedinečné kombinace, jsou to právě španělští Nomádi.
Mycí stanice Gahahe, odkud tato kávička odebírá vzoru kávičky od desítek drobných zemědělců z celého hornatého regionu Kayanza. Ročně zde zpracují na 750 tun kávy, nejčastěji právě odrůdu Red Bourbon, která se nachází i v tomto peprném balíčku.
- Nadmořská výška: 1800 m n. m.
Recept na tu nejlepší peprnou kávičku
15 g kávy na 260 g vody o 96°C (doporučujeme minerální vodu Font D'Or)
Mlýnek: Mazzer Omega, číslo 7
Metoda: V60
- 0:00 - 60 g vody, nalévejte do tvaru spirály
- 0:30 - 200 g vody, pomalý nálev
- 3:40 - kávička by měla prokapat zhruba teď
Při replikaci receptu samozřejmě existuje mnoho proměnných, které mohou ovlivnit konečný výsledek vašeho šálku (datum pražení, skladování zrn, prostředí, voda atd.). Proto se nebojte provést drobné úpravy