Burundi GAHAHE (F.BU.GAH)

od Nomad Coffee

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Nomad Coffee
Země původu
Burundi výběrová káva Burundi
Region
Kayanza
Odrůda
Red Bourbon
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Ananas, Květiny, Mandarinky
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Ovocný přírůstek do nabídky oblíbené pražírny Nomad je tu! V tomto balení na vás čekají výborná zrnka z Burundi, která váš šálek oživí jarními, svěžími chutěmi. Těšit se můžete na jemnou květinovou kávu, s tělem sladkých mandarinek a ananasu.

Stanice Washed Gahahe se nachází v oblasti Kayanza. Stanice je položena v nadmořské výšce 1805 m n. m., je vybavena 10 fermentačními nádržemi, 4 třídicími stoly na třešně, 2 namáčecími nádržemi, předsušárnou s 18 stoly a sušárnou se 180 stoly, což stanici umožňuje zpracovat až 750 tun kávových třešní ročně. Společnost Gahahe se podílí na několika projektech zaměřených na pomoc a podporu zemědělců, včetně projektu chovu hospodářských zvířat a různých projektů Farmer Hub zaměřených na posílení družstev a zlepšení výnosů.

Mnoho stromů v Burundi je odrůdy Red Bourbon. Vzhledem ke stále menší velikosti kávových plantáží je v Burundi velkým problémem stárnutí kořenů. Mnoho zemědělců má stromy staré více než 50 let, ale vzhledem k malým pozemkům, které je třeba obdělávat, je obtížné ospravedlnit jejich výměnu za nové stromy s rizikem, že budou 3-4 roky bez výnosné úrody. Aby společnost Bugestal povzbudila zemědělce k obnově jejich výsadeb, nakupuje osivo od burundského Institutu zemědělských věd (ISABU), zakládá školky a prodává rostliny zemědělcům za cenu nižší než náklady. Na stanici Washed mohou zemědělci získat také organické hnojivo získané z kompostované kávové dužiny.

Kontrola kvality začíná hned, jakmile pěstitelé dodají své třešně. Třešně se zpracovávají za mokra pod neustálým dohledem. Rozvlákňování, doba fermentace, praní, třídění na jádra a závěrečné namáčení jsou pečlivě sledovány. Třešně se pak do šesti hodin po dodání vyloupou. Káva se fermentuje na sucho až 12 hodin a poté se namáčí v čisté horské vodě po dobu 12 až 24 hodin. Pergamen se pak namáčí dalších 12 až 18 hodin a poté se přemístí na sušící lůžka. Sušení pergamenu trvá přibližně 2 až 3 týdny.

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5899 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice