Maďarská pražírna Awaken Coffee vám s radostí přináší zrnka z Burundi, která vás nadchnou svou jedinečností. Díky nim si můžete připravit nevšední šálek kávy, který je doslova nabitý ovocnými tóny. Tato káva vás okouzlí svou bohatou chutí meruněk, svěžími tóny citrusů a jemným nádechem černého čaje. Každý šálek vás přenese do srdce Afriky, kde pečlivě vybraná zrna Bourbonu zrají v ideálních podmínkách, aby přinesla nezapomenutelný chuťový zážitek. S každým douškem objevíte harmonii chutí, která je výsledkem pečlivého zpracování a vášnivého přístupu k pěstování kávy.
Ben a Kristy Carlson se v roce 2011 rozhodli přestěhovat do Burundi, kde si rychle všimli, že nově zprivatizovaný kávový průmysl v zemi je sužován nespravedlnostmi a neefektivními hospodářskými praktikami. Zároveň zjistili, že pražírny po celém světě mají potíže pravidelně získávat výjimečnou kávu z Burundi. Aby přinesli pozitivní změnu jak pro farmáře, tak pro samotné pražírny, založili projekt Long Miles Coffee. Káva pochází přímo od farmářů, kteří žijí a pracují na úpatí hory Giku. Tato oblast je známá tím, že káva je zde nejdůležitější plodinou, těsně následovanou kukuřicí a fazolemi.
Dříve museli místní farmáři své sklizně vozit na promývací stanici Bukeye, což znamenalo, že museli překonat 15 kilometrů, dvě řeky a hranice dvou provincií. Díky projektu Long Miles Coffee však nyní mohou své plodiny vozit na promývací stanici Ninga, kterou tým vybudoval a provozuje. Stanice Ninga usnadnila farmářům jejich práci a zvýšila kvalitu kávy.
Promytý proces, při kterém se pečlivě odstraňuje dužina a slupka třešní, umožňuje zachovat čistotu a svěžest chutí. Díky 48–72 hodinové fermentaci v nádržích a následnému sušení na vyvýšených afrických lůžkách se z kávových zrn stávají mistrovská díla s výrazným charakterem.
- Nadmořská výška: 1700-1900 m n.m.