Už jste někdy ochutnali luxusní karamel s nádechem broskvového květu ve formě kávy? Pokud ne, právě teď máte tu možnost s medově zpracovaným Burundi od proslavené Barcelonské pražírny Nomad. Tato výjimečná kávička spojuje všechny vlastnosti kvalitní africké medovky: vůni sušeného ovoce a sladkou karamelizovanou chuť. To je vyváženo šťavnatou kyselostí brusinek. Středně plná káva se sametovou texturou a závěrečnými tóny broskvových květů a jahod zajistí, že až ji dopijete, bude se po ní stýskat nejen vám, ale i vašemu mlýnku a dripperu.
Kibingo je již zavedená mycí stanice nacházející se v regionu Kayanze v nadmořské výšce 1.893 metrů a obsluhuje 1.739 producentů kávy na 18 nedalekých kopcích. Organizace práce probíhá ve skupinách po 30 lidech. Stanice je vybavena 10 fermentačními nádržemi, 2 namáčecími nádržemi a 165 sušícími stoly a denně tak může zpracovat úžasných 750 tun kávových třešní.
Zemědělci zde získávají organická hnojiva a dotované sazenice na obnovu svých farem. Stanice podporuje projekty chovu hospodářských zvířat a posiluje družstva s cílem zvýšit výnosy. Během sklizně se káva sbírá ručně a prochází přísnou kontrolou kvality. Po třídění a rozvláknění se pergamen suší na stolech po dobu 2-3 týdnů. Zrna jsou pečlivě kontrolována a suší se na 11,5 %. S kávou Kibingo Honey se přeneste do exotického světa Burundi a zažijete jedinečný zážitek plný luxusu a lahodné chuti.
- Nadmořská výška: 1.700 - 1.900 m n. m.
- Sklizeň: 2024