Slovenská pražírna Idylika do své nabídky zařadila ovocnou bombu v podobě zrnek z Burundi. Na jarní dny se pomalu ale jistě můžete naladit s výborným šálkem plným jiskrných tónů červeného jablka, manga a borůvek. Káva byla zpracována naturálně, těšit se tak můžete na opravdu sladkou, jemnou chuť.
Zrnka pochází ze zpracovatelské stanice, která leží v srdci města Muyinga na severu Burundi nedaleko národního parku Ruvubu. Pro kávovníky je Burundi jako stvořená - jelikož celá leží na Východoafrickém riftu, disponuje vysokou nadmořskou výškou sahající až k 2 760 m. n. m., zároveň stabilní teplotou v průběhu roku, dostatkem srážek a výživnou vulkanickou půdou. V Burundi nenajdeme velké statky či plantáže, všechny farmy jsou tu menší rozlohy a rodinného charakteru - s poslední dekádou se ale tyto farmy organizují do určitých kooperací vždy kolem jedné ze 160 promývacích stanic, které tu lze najít. S touto konkrétní stanicí spolupracuje přes dva tisíce menších farmářů z okolních 50 ha půdy.
Třešně jsou ponechány po sklizni sušení a fermentaci na betonových podlahách, či vyvýšených afrických postelích. Po třech až šesti týdnech se třešně přenesou do sil, kde odpočívají dalších 30 – 60 dní. Poté se již oloupají, zrnka očistí, rozdělí dle kvality a velikosti a nasypou do jutových pytlů, připravené k exportu. Naturální metoda přináší v šálku plné hutné tělo a sladkost zralého ovoce a pralinek. Zároveň je šetrnější k životnímu prostředí, jelikož se při ní spotřebuje jen malé množství vody.
- Nadmořská výška: 1500–1700 m n. m.