AK SI KÁVU NEJLÉPE VYCHUTNAT
Kávu, kterou si okamžitě zamilujete, můžete použít na jakoukoliv přípravu. V espressu můžete najít sladkost divokých višní v kombinaci se slanou lékořicí. V ostatních přípravách můžete cítit černý rybíz a květiny. Kávu těsně před použitím namelte na hrubost dle zvolené přípravy a vychutnejte při tom velmi intenzivní ovocné aroma.
ZAJÍMAVOSTI
Pěstitelem kávy je družstvo SOPACDI (Solidarité Paysanne pour la Promotion des Actions Café et Développement Intégral) nacházející se v ideálních podmínkách pro pěstování kvalitní arabiky. Občanská válka v Kongu však donutila mnohé farmáře uprchnout do bezpečí. Ti, kteří nemohli odejít, zůstali vinou zničené infrastruktury a nefunkčního trhu odkázáni na příjmy z pašování sklizené kávy. Dnes tvoří přibližně 20 procent členů družstva ženy, často vdovy po farmářích utopených při pašování kávy přes jezero Kivu do Rwandy.