Vychutnejte si to nejlepší, co může nabídnout kombinace tónů třešní, karamelu a čokolády. Třešňové tóny podtrhují krémovou čokoládovou a karamelovou strukturu šálku — ideální pro časná jarní rána. Tento blend spojuje kávu El Pato z peruánské oblasti Tabaconas a tanzánskou pochoutku Insani z Mbozi v Songwe.
Peruánská káva, to je sametové čokoládovo - oříškové pohlazení, občas hřející jemnými tóny sladkého ovoce či medu. Ať jsou to příkré svahy And či utajené houštiny deštného pralesa, káva, v naprosté většině odrůdy Typica, se zde pěstuje všude. Farmáři zde sice stále bojují s nedostatkem infrastruktury a malým počtem stanic zpracovávajících kávu, Peru se ale i tak stále drží mezi největšími světovými vývozci. Může se i pyšnit přístupem k místnímu zemědělství, prakticky téměř všechna káva je certifikovaná jako organická (UTZ organic) a často i s certifikátem Rainforest Alliance. Ať už je člověk fanoušek zemitějších káv z níže položených regionů San Martin, Junin, či Cusco, anebo šťavnatějších a sladších z kopců regionu Cajamarca, svou kávu si v Peru najde každý.
- Země původu: Peru
- Region: Cajamarca
- Způsob zpracování: Promyté
Dnes je káva největší exportní plodinou Tanzánie, cesta k této slávě se ale vine až do dávného 16. století, kdy kávovníky z Etiopie přinesl kmen Haya. Tento kmen byl významným článkem kávové historie Tanzánie, jelikož se vždy hrdě držel svého tradičního přístupu ke kávě — káva se konzumuje v podobě převařených kávových třešní, které se žvýkají či vykuřují — a ani za koloniálních dob německých i britských neustoupil tlaku svrchované vlády k jejímu modernějšímu pěstování a zpracování. Oproti tomu regiony úpatí Kilimandžára přistoupily k modernímu pěstování velmi ochotně a dnes platí za největší místní producenty, byť se začínají v poslední době profilovat i nová jména jako Ruvuma, Kigoma a Arusha, jejichž zrnka překvapují velmi delikátními chutěmi. Tanzánské kávy připomínají keňské - jsou komplexní, šťavnaté a jiskřivě ovocné s živou aciditou, často v tónech lesního ovoce a citrusů - ovšem často doplněné o plnější tělo s čokoládovými či medovými podtóny.
- Země původu: Tanzánie
- Region: Songwe
- Způsob zpracování: Promyté