Káva ma poškozený obal, z dûvodu nešetrné přepravy z pražírny do Kofio. Z tohoto důvodu je káva ve slevě, ale je stále skvělá a chuťově odpovídá popisu.
Pražírna Ride & Grind vás naladí na vánoční notu svou vánoční edicí - CHRISTMAS BLEND - All I Want is Ride & Grind - jedná se o směs Brazílie Castanhas a Kolumbie Rivier Quintero. Se středním pražením si můžete připravit jak espresso, tak filtr a získáte krásný, snadno pitelný šálek se spoustou charakteru. Každé sousto vás pohladí chuťovými tóny hořké čokolády, prozářenými svěžími citrusy a zakončenými tajemstvím karamelové tyčinky. Připravte se na oslavu svátků s touto nezapomenutelnou kávovou směsí.
Brazílie Castanhas
Tahle káva vás okouzlí svým hlubokým a bohatým profilem. Pochází ze srdce Brazílie a nabízí vám skvělý zážitek plný čokoládových a oříškových tónů.
Zpracována byla naturální neboli suchou metodou zpracování. Je to jedna z nejstarších a nejtradičnějších metod zpracování a její kořeny sahají až do míst původu kávy, konkrétně do Etiopie. Právě tato metoda dodává této kávě tu pravou hloubku a komplexnost. Při naturálním zpracování se celé kávové třešně usuší přirozeným způsobem pod sluncem. Tímto způsobem zrnka kávy skvěle zachovávají své přirozené sladké tóny a bohatý chuťový profil, což vede k jedinečné kávové senzaci. Tato metoda zpracování je oblíbená nejen v oblastech s omezeným přístupem k vodě, ale také mezi producenty a baristy, kteří chtějí představit nové a vzrušující chuťové profily.
Kolumbie Rivier Quintero
Tato káva z malebných oblastí Kolumbie je symbolem kávové dokonalosti. Se svou jemnou kyselostí a výraznými ovocnými tóny je skvělým doplňkem ke kávě Brazílie Castanhas. Rivier Quintero vlastní farmu El Silencio v oblasti Agua Blanca v nadmořské výšce 1850 m.n.m. Farma má rozlohu 6 ha, z toho je 5 ha vysázeno kávou. Je zde 20 000 stromů s odrůdami Tabi, Caturra a Colombia. Tato káva je promytá a sušená na zvýšených postelích. Rivier pěstuje kávu 25 let.
Při zpracování promytou metodou jsou ručně sklizené kávové třešně svezeny do promývací stanice kde se třešně očistí a dále putují do stroje, který je zbaví dužiny. Následně je z třešní promýváním odstraněna vrstva dužiny a následně promyté kávové třešně projdou procesem sušení, kdy jsou pravidelně převraceny, aby došlo k rovnoměrnému prosušení a bylo dosaženo potřebné úrovně vlhkosti. Právě promyté zpracování v kávě probouzí svěží a ovocné tóny, které by při naturálním zpracování byly přehlušeny čokoládovými tóny.