CHRISTMAS blend - Vánoční limitka

od The naughty dog

4.8(6 hodnocení)
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
The naughty dog
Země původu
Bolívie výběrová káva Bolívie, Etiopie výběrová káva Etiopie, Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Odrůda
Castillo, Heirloom, Red Caturra
Použití
Omni (vhodná na filtr i espresso)
Chuťový profil
Čokoládové pralinky, Karamel, Skořice, Whiskey
Stupeň pražení
Střední
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Moka konvička, Vacuum Pot, Espresso

Představte si dokonalý sváteční den — sedíte u praskajícího krbu, uvelebeni v křesle, venku se krásné sněhové vločky jemně snášejí na zem. Z kuchyně se line vůně muškátového oříšku, hřebíčku a pomeranče. V jedné ruce knihu a v druhé šálek sladké kávy, která voní po skořici, chutná po karamelu a čokoládových pralinkách s nádechem whiskey. Už se taky nemůžete dočkat?

Tato limitka byla vytvořena kombinací káv z Kolumbie, Bolívie a Etiopie.

Kolumbie Siracusa

Káva pochází z oblasti Caldas, kde už v roce 1967 vzniklo družstvo Anserma sdružující 2 tisíce farmářů. Farmáři jsou konzistentní, inovativní a mají pro pěstování velké nasazení a vášeň. Kromě kávy pěstují také cukrovou třtinu a banány. Sdružení má nového ředitele Luise Miguela, který posouvá kvalitu výběrové kávy dopředu. Vybudovali prostory s kontrolovanou teplotou a sušící boxy, kde dokáží regulovat teplotu a vlhkost. 

Káva byla zpracována suchou anaerobní metodou, aby byla podpořena její šťavnatost a výrazné chutě. Kávové třešně byly pomalu a kontrolovaně fermentovány v uzavřených sudech po dobu 96 hodin. Následně celé třešně sušili v sušících boxem při teplotě 35 – 40 stupňů přibližně 120 hodin.

  • Region: Caldas
  • Zpracování: anaerobní naturální
  • Nadmořská výška: 1 800 m n. m.
Bolívie Sol de Mañana

Program Sol de la Mañana založila rodina Rodriguez (majitelé Fincas Los Rodriguez). Tento program pomáhá farmářům a producentům školit se v oblastech pěstování a je v Bolívii jediný svého druhu. Dal by se přirovnat ke kávové škole — jeho dokončení trvá 7 let a během této doby se farmáři učí systematickému a efektivnímu pěstování kávy po celý proces, nikoliv jen během sklizně. 

  • Region: Caranavi
  • Zpracování: naturální
  • Nadmořská výška: 1 600 m n. m.

Etiopie Odaco

Oblast Sidamo se rozkládá na úrodných vysočinách. S ročními srážkami 1 200 – 2 000 mm jsou podmínky pro pěstování a zpracování kávy považovány za ideální. Vysoké nadmořské výšky také znamenají, že káva má tendenci dozrávat pomaleji s pozdějším sklizňovým obdobím než ve zbytku Etiopie. Strom Odako (po kterém je tato káva pojmenována) je místem, kde se schází komunita Shantewene, aby vyřešila potenciální konflikty v této oblasti. Podobná tradice existuje i v jiných částech Etiopie.

  • Region: Sidamo
  • Zpracování: naturální
  • Nadmořská výška: 2 000 - 2 200 m n. m.

Další kávy od The naughty dog

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení (6x)

Hodnocení celkem
4.8 / 5
Doporučuje
100%
6 z 6 uživatelů
Veronika ověřený zákazník 9. Červenec
Doporučuje produkt
200g
Recept
Metoda přípravy: V60
Alexandr 29. Prosinec, 2023
Doporučuje produkt
200g
nádherná vůně
výborná chuť
naprostá jednička :)
Zbyněk 28. Prosinec, 2023
Doporučuje produkt
200g
Nejlepší skořicová vůně zrnek
Vyvážená chuť, není nic, co by mi vadilo
Rozhodně nechutná tak, jako voní - lepší za mě v tomhle ohledu byla Merry Christmas od Conceptu
Recept
Metoda přípravy: Espresso
Káva (g): 18-18.3
Voda (g): 40
Teplota vody: 91°C
Mlýnek (nastavení): Sage Barista Expres - 6
Proces:
Lenka ověřený zákazník 24. Prosinec, 2023
Doporučuje produkt
200g
Rekla bych, ze zatim nejpovedenejsi vanocni limitka od jezevciku.
Moc dobra kava, krasne aroma, plne telo.
Chute jsou vyvazene a bohate.
Kava je opravdu "vanocni", pripomina mi nejake cukrovi. Lehky nadech rumu uz je pak jen ta pomyslna tresnicka.
Petr Trnka ověřený zákazník 24. Prosinec, 2023
Doporučuje produkt
200g
Fantastická káva, nádherně voňavá
Úžasná chuť připomínající Vánoce; prostě taková krémová, příjemná, máte hned po dopití chuť na další
Lehká na nastavení mlýnku
není zrovna levná za balení o pouhé váze 200g
Recept
Metoda přípravy: (double) espresso
Káva (g): 18
Voda (g): 36-40
Teplota vody: N/A
Mlýnek (nastavení): N/A
Proces: Namlít do dosing cupu, WDT, tamper, proplach hlavy, extrakce cca 32-34 sekund od zapnutí pumpy.
Zobrazit všechny

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5762 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice